tiistai 11. marraskuuta 2014

Kurkkaus käyttämättömiin

Otettaisiinko kurkkausta mun käyttämättömiin vaihteeksi? Pidän blogissa esillä listaa kaikista käyttämättömistä, lista löytyy täältä. Ilman listaa ei kyllä millään vois muistaa mikä minkäkin lakan tilanne on. Kun käyttämättömiä on paljon ja vaikka muistaisi ostamansa uudet lakat, niin aina joku tuppaa unohtumaan, jos ei käyttämättömiä erottele mitenkään. 

Mulla on lakkapullot Ikeasta ostetuissa kolmessa Helmer-laatikostoissa lakkamerkeittäin järjestettynä, enkä tahdo pitää käyttämättömiä pulloja erillään merkkilaatikoistaan. Kuitenkin pelkkä tekstilistaus ei riitä lakkojen yhdistelyä ajatellen, joten olen erottanut vielä käyttämättömien lakkojen swatch-tikut omiin rinkuloihinsa. Tänään katsellaan vähän, millaisia lakkoja rinkuloista löytyykään ja mikä mahtaa olla syynä lakkojen käyttämättömyyteen. 

Rinkulat, joissa tikut ovat kiinni ovat itseasiassa suihkuverhorenkaita, jotka oon hommanut H&M:n kotiosastolta. Tosi käteviä, mahtuu paljon tikkuja, helppo avata ja sulkea ja ottaa välistä ja lisätä tikkuja. Swatch-tikut on  sen sijaan ostettu eBaysta.
Eniten mulla tuppaa jäämään käyttämättömiin ylläolevan kaltaisia shimmereitä. Joko ostan niitä eniten tai sitten oon jotenkin huono koristelemaan niitä ja niillä. Shimmerit on kyllä kauniita, toimivat itsekseenkin, mutta monesti vaativat mun makuun jonkinlaista koristelua ylleen. Jotkin shimmerit saa kivasti kerrostettua cremejen päälle ja saa tehtyä ihan uusia yhdistelmiä. 

Monesti käyttämättömiä lakkoja katsellessani mietin, että aloittaisiko vanhimmista käyttämättömistä, jotka voivat olla ostettu jo parikin vuotta sitten vai jättäisikö ne vielä odottamaan lisää ja keskittyisi uusiin ja tuoreisiin lakkoihin. Monesti säälin vanhimpia lakkoja ja yritän päästää niitä pois käyttämättömistä. Tervettä tai ei, lakoillakin on oikeus päästä kaltaistensa joukkoon oikeisiin väririnkuloihin. ;)

Toinen juttu, jota saa pohtia on, että käyttääkö uusia vaiko suosikkilakkoja, joita on jo käyttänyt aiemmin. Aina jos mulla on mielessä jokin tietty lakkaus, jonka tahdon toteuttaa, niin katson ensin löytyykö käyttämättömistä mitään sopivia. Jos ei, niin monesti muutan suunnitelmaa niin, että käyttämättömiä saadaan edes yksi mukaan. Tutut ja turvalliset lakat mulle päätyvät kynsille monesti kiireessä ja tilanteissa, joissa teen yksinkertaisia, tuttuja tms. lakkauksia, joita en välttämättä edes kuvaa blogiin. 
Tuollaiset ylläolevat kirkaspohjaiset, irralliset glitterit, joiden ei ole tarkoitus peittää kynttä kokonaan ovat kanssa hanakoita jäämään käyttämättömiin. Niiden yhdistely monimutkaisemmin on mulle hankalaa, toki aksenttikynsissä yms. menee, samoin glitterliukuna, mutta koen hankalaksi tehdä näillä jotain erikoisempaa. Näistä mä ajattelin seuraavaksi kerrostella kunnon glitterpommit ja sitten cracklea päälle. Tai vaikka musta pohja ja erilaisia osioita glittereillä, sekin vois olla kiva idea. :)

Tykkään näistä kirkaspohjaisista glittereistä tosi paljon, mutta tarvisin kyllä inspistä niiden yhdistelyyn! Onko kellään kivoja ideoita jaettavaksi mulle ja muille kirkaspohjaisten glittereiden erikoisempaan käyttöön? :)
Jellypohjaisia glittereitä, joita tuossa ylhäällä olevassa rinkulassa on, ei tule ostettua niin usein, sillä ne ovat mulle toinen heikko kohta koristelussa. Niin kauniita ja yksinään kynnellä toimivia, mutta sitten jos näitä täytyis käyttää muussakin kuin aksenttikynsissä tai leimauksen pohjana, niin iskee epätoivo. Näiden kanssa joutuu monesti pohtimaan, menenkö nyt helpoimman kautta ja lakkaanko nyt vain yksivärisesti vai yritänkö keksiä jotain jännää. Monesti sitä menee helpoimman kautta.
Selkeästi helpoimpia koristella ja käyttää lakkauksissa ovat mun mielestä kaikki cremet. Niillä voi liukuvärjätä, niille voi leimata, voi kuorruttaa glitterillä, käyttää pohjana ties mille jne. Niitä tulee kyllä myös hommattua itselle vähiten, sillä cremeissä niiden ainut "ominaisuus" on sävy ja samansävyisiä tai sävyltään hyvin lähellä toisiaan olevia cremejä on monesti useita. Jos vertaa vaikka glittereihin, glittereitä on niin monenlaisia, että vaikka pohjasävy kahdella glitterillä olisi sama, voi glitter olla kahdessa samansävyisessä lakassa täysin erilaista.

Cremeissä taasen on se ongelma, että sävy saa olla tosi uniikki, että cremeä jaksaa pitää kynsillä yksinään ilman mitään koristeluita. Joskus on toisaalta kivaa vaihtelua, kun iskee vaikka täysin nuden cremen kynsille, eikä koristele millään. Monipuolinen lakkakoostumus tosiaan. :) Pastellisävyiset cremet ei mulla useinkaan kauaa käyttämättömissä viihdy, tummemmat sävyt sen sijaan juuttuvat rinkulaan monesti pidemmäksi aikaa.
Ylläolevalla rinkulalla ovat kaikki muut sekalaiset käyttämättömät, tekstuureita, mattalakkoja ja holoja lähinnä. Yleensä erikoiset lakkakoostumukset pääsevät mulla testiin nopeasti, tekstuurit näyttävät hyvältä yksinään ja ne ovat nopeita lakkoja heittää kynsille jos ei muuta ehdi. Turvalakkaus on nykyään ehdottomasti jokin ihanan kimaltava tekstuuri joka ei vaadi päällyslakkoja ja näyttää upealta yksinään. 

Toisaalta taas mattalakat ovat mun murheenkryyni. Niiden laadun tulee olla purrfect, kun niiden päälle ei tule päällyslakkaa pelastamaan tilannetta. Monesti mattalakat tykkäävät raidoittua, eikä niitä sitten korjaillakkaan helposti. Päällyslakattomuus johtaa monesti lakkojen nopeaan kulumiseen, eli kovin pitkäkestoisia lakkauksia mattalakat eivät kynsille useinkaan tuo. Irrallisia koristeita ei ole niin helppoa kiinnitellä mattalakkaan, kun koristeiden päälle ei voi niin helposti kerrostaa päällyslakkaa pitämään niitä kiinni, tarroista puhumattakaan, joiden reunat tuppaavat aina jäämään hassusti näkyviin. Onneksi sentään leimaus toimii mattalakkojen kanssa aina, eikä leviämisestä ole pelkoa ainakaan siksi, kun päällyslakkaakaan ei tule.

Näiden perusteella mun pitäis ehdottomasti keskittää tulevat lakkaostokseni ja karsia lakkalaatikkoni hyvälaatuisiin cremeihin, jotka ovat monikäyttöisiä ja pitää huoli, että mulla on tarpeeksi erilaisia blingbling-tekstuureja turvalakkauksiin. Shimmereiden käyttöön pitäisi panostaa ja glittereille keksiä liukuvärjäyksen lisäksi muutakin käyttöä. Mattalakkojen osto kannattanee jättää vähemmälle. 


Mitäs ajatuksia postaus herätti, ootteko huomanneet omassa lakkailussanne jotain tietyn koostumuksen suosintaa tai syrjimistä ja olisko teillä heittää kivoja ideoita etenkin shimmereiden ja kirkaspohjaisten "irrallisten glittereiden" erikoisempaan käyttöön? :) 

22 kommenttia:

 1. Mulla on melkein pelkästään (Essien) cremejä! Ovat niin helppoja: sopivat kynsille yksin, skittleten pohjaksi, liukuväriin, aksenttikikkailut onnistuu... Koristelen kynsiä muutenkin vähänlaisesti, niihin tarkoituksiin on sitten muutamia glittereitä, pilkkulakkoja ja shimmereitä.

  Tämä oli tosi hyvä postaus! Herätti miettimään, että mistä lakkalaadusta tykkää eniten ja katsomaan tulevia ostoksia vähän sillä silmällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Essien cremet on kyllä parhautta, varsinkin leveällä sudilla! Kiva että tykkäilit postauksesta, vähän erilaista tälläkertaa. :)

   Poista
 2. Sun kokeilemattomat nähtyäni, voin huoleti todeta, ettei mulla oo mitään hätää omien kokeilemattomien kanssa. :D Mää suosin cremejä, niihin on niin helppo yhdistää mitä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niitä on kertynyt kyllä aivan liikaa. :) Cremet on kivan helppoja joo, sopii vaikka minkä kanssa.

   Poista
 3. Mikä on tuo alimmassa kuvassa oikealta katsottuna 5. violetti lakka? :)

  VastaaPoista
 4. Cremet katoavat käyttämättömistä kaikkein nopeimmin, mitään voimakkaita glassfleck shimmereitä (kuten ne mitä Zoya tekee paljon) en edes osta koska en niitä oikein jaksa käyttää. Crellypohjaiset glitterit odottavat usein pitemmän aikaa käyttövuoroaan huonon koristeltavuutensa takia - ne ovat niin kauniita itsekseen, että päätyvät kynsille yleensä laiskoina ja/tai kiireisinä aikoina :) Kirkaspohjaisia glittereitä käytän usein aksenttikynsissä, joten niiden ei yleensä kauhean kauaa tartte odotella vuoroaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin samansuuntaisia ajatuksia meillä siis noiden koostumusten suhteen, nuo kirkaspohjaiset glitterit on kyllä melkeinpä parhaimmillaan niissä aksenttikynsissä. :)

   Poista
 5. Creme ftw! Glitterit on ihania, mutta niitä tulee lähinnä käytettyä aksenttikynnellä.

  VastaaPoista
 6. Varmaan puolet mun ostamista lakoista on näyttäviä, shimmerisiä violetteja, tai ainakin akselilla turkoosi-sininen-violetti-punainen.:D Koristeluissa sitten huomaa, että pliisummille pohjaväreillekin olisi tarvetta, mutta nämä jäävät aina tylsyytensä vuoksi ostamatta. Nytkin olen kaivannut vaaleaa samppanjaista sävyä varmaan vuoden, mutta se on aina jäänyt ostamatta, kun olen löytänyt jotain näyttävämpää.

  Koostumuksissa vannon shimmerien nimeen, toimivat koristellessa ja yksin sekä ovat helpoimpia levittää ja poistaa, unohtamatta upeaa ulkonäköä. Tekstuureista en tykkää, sama cracklejen kanssa, ja glitterit ovat niin hirveitä poistaa, että niitä tulee ostettua ja käytettyä harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, monesti sitä ostaa niitä jotka näyttää pullossa kivalle tai jossain swatchissa, kunnes tajuaa, etten mä tuu noita yksinään kynnellä käyttämään kuitenkaan niin paljoa. Just ne "tylsät" cremet yms. jää monesti ostamatta ja niiden puutetta sitten kiroaa, kun tarvis vaikka just jollekkin kirkaspohjaglitterille neutraalimpaa pohjaa. :o

   Poista
 7. Tämä teksti vois olla kokonaisuudessaan mun kirjoittama, oon täysin samoilla linjoilla kaikesta. Cremet katoaa nopeasti käyttämättömistä, crellyglitterit ja normiglitterit lojuu iäisyyden laatikossa ja shimmerit jotain siltä väliltä. Shimmer + glitter -yhdistelmä on yleensä mun omaan makuun liian levoton, joten kirkaspohjaisen glitterin alle valikoituu aina creme ja siksikin cremet onkin aivan aliedustettuna käyttämättömien joukossa. Plaah. Eli ei, mulla ei valitettavasti oo antaa sulle mitään vinkkejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kyllä! Cremet ovat niin monikäyttöisiä, vaikka yksinään monesti tylsiä, mutta niitä tosiaan on aina käyttämättömissä selvästi vähiten. :)

   Poista
 8. iiik! Aivan ihanan värin bongasin tuolta, ole kiltti ja kerro mikä lakka on kyseessä!! Kolmanneksi viimeisessä kuvassa ihan tossa keskellä valkoisen ja vihreän välissä tollainen pinkki.. Pakko saada :D muuten, montako kerrosta lakkaat aina swatch tikkuihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen että tarkoitat tuota China Glazen Mango Madnessia, joka on tuollainen oranssi jellypohjainen glitter. :)

   Poista
 9. Mun heikkous on aina kaikki glitter, tekstuuri ja muu erikoisuus lakkapulloissa. Sit kun alan lakkaamaan tuskailen kun ei löydä sitä tavallista cremee mitä just sill hetkellä tarvistsisin. Oon vaan semmonen harakka lakkojen suhteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toinen harakka täällä ilmoittautuu! Glitterit vaan vetää puoleensa. 8)

   Poista
 10. Mä teen usein glittereillä vinomaneja. Viehän se aikaa kun niitä pitää kerrostaa, mutta lopputulos on tyylikäs, sopivasti bligi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vinomaneihin kyllä sopii kanssa kivasti. :) Ei oo aikoihin tullu vinomania tehtyäkään!

   Poista
 11. Mä tykkään eniten shimmerisistä lakoista, cremejä välttelen jotenkin vaistonvaraisesti. Oon kyllä alkanut tässä viime aikoina tajuta tarvitsevani vielä noin 734 uutta sävyä ja koostumusta vaikka olenkin äärimmäisen värirajoittunut ja kykenen ostamaan vain violetin, harmaan ja vaaleanpunaisen eri sävyjä :D:D Eli eiköhän niitä cremejäkin ala pikkuhiljaa kerääntyä kunhan pääsen vauhtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, vooi, eiköhän sulle ala joo kertyä niitä, kun tajuat että puuttuu sopivan neutraali pohja tms. ;)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)