tiistai 15. marraskuuta 2011

Siistit kynnet ja kaunis lakkaus - vinkkejä kynsienlaittoon

Mulla pälkähti yhtäkkisesti päähän tällainen postaus kynsiiin liittyen, eli jotain pieniä vinkkejä ja jippoja miten tehdä lakkaus iisisti ja miten siistiä akkauksia yms. Osa näistä vinkeistä on taatusti tuttuja jo aiemmin, osa on ehkä itsestään selvyyksiä ja olen saattanut ripotella näitä aiemmin, mutta tehdään nyt oikein oma postaus asiasta, koska kaikki eivät varmasti ole kaikkea hoksanneet. ;D

- Pidä kynnet saman mittaisina. Oma henkkoht. mielipiteeni on, että kovin eripituisiin kynsiin on hankala saada symmetrisiä koristuksia. Mieluumin siis tyngät kynnet, kuin pari pidempää kynttä ja muutama lyhyt.

- Kynnet voi lyhentää haluttuun mittaan kynsisaksilla ja lopuksi viilaamalla terävät kärjet pois. Itse tapaan leikata ensin koko kynnen nipsnaps, sitten kynsien kulmista ihan pienet palaset pois ja sitten lasiviilalla tasaiseksi jokapuolelta. Näin saa helposti tämän muotoiset kynnet, kuin minulla on. Kts. kuva alla.- Lakatessasi kynsiä koita lakata kynnen pinta kolmella pitkällä vedolla + kärki. Aloita kärjestä, eli vedä kynnen kärki kynsilakalla, sitten jatka keskeltä alhaalta, työntäen aavistuksen verran lakkaa alaspäin kohti kynsinauhoja ja sitten pitkä veto keskeltä alhaalta ylös. Seuravaksi kynnen muotoja seuraillen vaikka vasemmalta puolelta alhaalta ylös ja sitten oikealta sama juttu. Kuva toivottavasti havainnollistaa. ;D Jo lakkausvaiheessa kannattaa jättää pienet raot kynnen joka reunaan, ettei tarvitse siivota kynsinauhoja niin paljoa.- Lakatessa kannattaa pitää käden ulottuvilla appelsiinipuutikkua sekä palaa talouspaperia, joten kynsinauhat saa heti siistittyä jos sattuu lipsumaan lakkaa yli kynsien. Lakka lähtee näin paremmin irti kuin kuivettuaan täysin kuivaksi. :)

- Kynsinauhat ja muut kannattaa siistiä erillisellä sudilla. Itselläni on käytössä eräs nail art-sivellin, joka on ohut ja neliön mallinen. Käytä siistimisessä apuna kynsilakanpoistoainetta (tai asetonia).

- Glitterlakkojen/muiden vaikeiden lakkojen poistossa kannattaa käyttää apuna foliomenetelmää. Lue siitä lisää täältä.

- Käyttäkää ihmeessä pikakuivattajaa! Säästätte hermojanne ja aikaanne kun ei tarvitse kuivatella kynsiä montaa tuntia. Nykyään pikakuivattavia saa niin helposti lähes joka marketista ja netistä tilaamalla, että kannattaa investoida HYVÄÄN sellaiseen. Oma suosikkini on edelleen Cesarsin pikakuivattava, tämän lisäksi tykkään Seche Vitestä ja Mavalan MavaDryta ostaisin myös, jos olisi edukkaampaa. Hyvää olen kuullut myös Sally Hansenin pikakuivattavasta.

- Helppo tapa vähentää kynsien lakkaamiseen kuluvaa aikaa (tai aikaa, jonka käyttää tähän harrastukseen) on tehdä kynnet samalla kun katsoo tv:tä/elokuvia tms. Itse teen lähes aina kynnet jonkun ohjelman aikana, multitasking on kätevää!

- Jos kynteen tulee lohkeama, leikkaa kynnet heti samanmittaisiksi ja lohkeama pois. Ei ole mitään niin kipeää, kuin kynsi joka lohkeaa vereslihalle asti. Jos lohkeama tulee niin alas kynteen, ettet saa sitä leikattua, niin iske lohkeaman päälle paikka, jonka teet pienen pienestä teepussin palasesta ja liimaa se paikoilleen kynsiliimalla tai hätätapauksessa vaikka värittömällä lakalla. 

- Hoitakaa kynsiä ja pitäkää niitä hyvänä! (:D) Eli tarjotkaa niille ravinnoksi käsirasvoja ja kynsinauhaöljyjä, kuorikaa kynsinauhat erillisellä aineella eikä millään mekaanisella työkalulla, niin kynnet tykkäävät. <3 Itse tapaan lotrata kynsinauhaöljyn kanssa, lisään sitä heti kynsilakkojen poiston jälkeen koko kynnen alueelle ja kynsinauhoille ja annan imeytyä hyvin. Myös kynsien lakkauksen jälkeen laitan kynsinauhoille öljyä ja myös säännöllisesti päivittäin.

Onko teillä vinkkejä kynsien lakkaukseen? Kertokaa ihmeessä! :)

40 kommenttia:

 1. Juurikin tällaista postausta kaipasinkin! Ihailen aina sun siistejä ja huoliteltuja lakkauksia. Kiitos vinkeistä!!

  VastaaPoista
 2. "Jos kynteen tulee lohkeama, leikkaa kynnet heti samanmittaisiksi ja lohkeama pois."

  Ei kannata! Jos kynteen tulee esim. muutaman millin repeämä sivuun, kynsi kannattaa ehdottomasti paikata huolellisesti kynsiliimalla ja joko silk wrapilla, teepussilla tai lasikuitunauhalla, jolloin kynsiä ei tarvitse lyhentää vaan repeämän voi kasvattaa pois. Hyvin tehty paikkaus ei näy lakan alta mutta kestää hyvänä useita lakkauksia, minkä jälkeen sen voi uusia. :)

  Mutta muuten kyllä mainioita vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitteko kertoa (tai mieluiten jopa näyttää) miten tuo teepussipaikkaus tapahtuu käytännössä!? :D

   Poista
  2. Eli teepussista leikataan hieman halkeamaa isompi pala ja liimataan kynsiliimalla halkeaman päälle ja paikkauksen päälle laitetaan vielä kirkasta lakkaa. :)

   Poista
 3. hehe, mul on vähän eri tyyli tos lakkaamisessa :) mielenkiintoinen postaus siis! :)

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos, oonkin odotellu, että nää nysät kasvaa! ;D ♥

  VastaaPoista
 5. hyviä vinkkejä, kiitos :)

  vaikka itse olenkin nyt hurahtanut ihan kokonaan geelikynsiin.. teen usein vain pohjan geelillä kynteen, pidennän kynttä vähän (tai jos haluan paljon pidemmät niin toki tipit) mutta laitan päälle vain läpinäkyvää geeliä ja teen sitten koristelut ihan kynsilakoilla ja muilla :) saa vaihtelua, verraten siihen että jos tekee geelillä koristelut niin niitä täytyy kattella monta viikkoa... :D geelejä pidän siksi etteivät omat kynteni ikinä tule olemaan tarpeeksi vahvat, kahden vuoden sitkeän kasvattamisen ja hoitamisen jälkeen ne AINA olivat liian hauraat vaikka mitä tein ja söin. geelit eivät katkea :)

  ja ei tosiaan ole mitään kipeämpää kuin kynsi joka lohkeaa ihan verelle asti, se on tuskaista..

  VastaaPoista
 6. Kiisseli: Kiitos ja kiva jos oli apua, teinkin sen vähän sitä silmällä pitäen jos jotkut miettivät näitä juttuja. :)

  Papu: Siitä minä juuri siinä kappaleessa kirjoitinkin. :)

  shiny: Millainen tyyli sinulla? ;D

  Iituu: Hyvä homma, hih! :D

  PETRA: Ole hyvä! :) Ja juu se on tosi ikävää, mieluumin lyhyet kynnet kuin katkenneet ja kipeät. :/

  VastaaPoista
 7. Tuo samanpituisuus on kyllä tärkee juttu. ;) Mulla on tosin vasemmassa kädessä hitusen pidemmät kynnet kuin oikeassa, koska oikella näperrän ja naputtelen aina kaikkea niin ne tuppaa muuten katkeamaan. :D:D

  VastaaPoista
 8. Kiitos, suurin osa oli aikalailla uutta ainakin mulle:D. Mutta esimerkiks hyövyn tuosta halkeamis/katkeemisjutusta ja lakkaamisesta jonkun ohjelman aikana:-)
  Kidi:)

  -ellu

  VastaaPoista
 9. Niin kun kysyin jo äsköisessä postauksessa kultaisesta kynsilakasta niin tarkoitan juuri sellaista foil lakaa niin olisiko muuta kuin se hankalasti saatava lakka!

  VastaaPoista
 10. Oli kyllä hyödyllinen postaus :) Kannattaa kanssa laittaa sitä kynsiöjyä myös ns. kynnen alle mikä tulee sormenpään yli!

  VastaaPoista
 11. Hyvä postaus, tälläisiä myös lisää! :)

  VastaaPoista
 12. Tässäkin lajissa harjoitus tekee mestarin! Usein kaverit kysyy, miten saan kynnet lakattua sotkematta kynsinauhoja, mutta eipä siihen ole muuta kikkaa kuin harjoittelu :)

  Yleensä lakkaan aina peukalon kynnet viimeisenä, koska jos lakkaa menee kynsinauhoille, niin sen saa nopeasti putsattua peukalon kynnenllä pois ennen kuin se kuivuu.

  VastaaPoista
 13. Tuo kärki homma tuli uutena :) Ite lakkaan muuten kyllä samalla tavalla kuin sinä. Toki riippuu vähän lakasta millainen on kyseessä.

  Tuosta Seche Vitesta muuten, ootko huomannu että se kuluttais kärkiä jotenkin? Tai että se vetäis sieltä kynnen päästä sen lakan esim. yhden päivän jälkeen? Mulla oli ekan pullon kanssa kaikki hyvin eikä "kulumia" mutta nyt toisen pullon kanssa joka lakkauksessa on yhden päivän jälkeen valkoinen kärki, eli siis ikäänkuin Seche vetäisi lakkaa jotenkin alaspäin? :o

  VastaaPoista
 14. Miulla on ihan erilainen tapa lakata kynnet. Aloitan aina sieltä kynsinauhojen läheltä, siis "alhaalta" ja sieltä sudin kärkeen päin. Enpä oo ikinä tullu ajatelleeks, että sen voi tehdä noinkin. Mielenkiintoista, täytyy testata :)

  VastaaPoista
 15. Muakin kiinnostaa tuo Nunnun havainto, itsellä kans lakan vetäytymistä (?) Seche Vitellä päällystäessä.

  Kynnen lakkausjärjestys oli juttu, jota seuraavaksi kokeilen! :)

  VastaaPoista
 16. kiva postaus! sain paljon vinkkejä joita aijon kokeilla(:

  VastaaPoista
 17. Hyvä postaus, hienoa Sonne :)). Geelikynsikurssilla mulle opetettiin lakkaamaan kärki ihan viimeisenä, mutta se tahtoo aina unohtua :D. Jos tuo järjestys auttaisi ;).

  Mulla on Sechen kanssa sama ongelma kuin Nunnulla. Nyt sen kanssa vetäytyy jo lakka kuin lakka...

  VastaaPoista
 18. Kiva postaus, varmasti apua niille jotka ovat vielä hieman ulalla kynsijutuista ;) Minulla on sama juttu noiden lakan ylimenojen kanssa, löysin vinkin tuohon appelsiinipuutikun käyttöön Tartofraises-blogista. Sieltä löytyy myös videotuto kynsien siistiin lakkaamiseen, missä hän käyttää melkein samoja tekniikoita kuin sä. Hän muuten neuvoo muotoilenaam flat brushilla (se on oikea nimitys sille "neliömäiselle nail art pensselille") ja asetonilla myös kyninauhan viereen tulevan lakakosion U-kaaren muotoon. Itse olen ainakin havainnut tän tekniikan tosi hyväksi! Voi näitä mun selityksiäni, helpompihan sun on katsoa se video: http://www.nail-art.fr/article-30070425.html ;) Itse en kyllä suosittelisi siivoamaan kynsinauhoja puhtaalla asetonilla, vaan käyttämään mielummin jotain todella hellävaraista lakanpoistoainetta, joka ei sisällä asetonia. Mulla ainakin ilmeni sellainen ongelma, että vaikka kynsinauhat öljyäisi heti niiden asetonilla siivoamisen jäljiltä, ne kuivuvat kuin korput. Okei, asetonilla siivoaminen on nopeampaa ja helpompaa, mutta käytän silti hellävaraista lakanpoistoainetta :) No, pitkäksihän se kommentti venyi mutta toivottavasti ei haittaa! :)

  VastaaPoista
 19. elli: Jep kyllä mullakn menee niin että oikean käden kynnet ne oikeastaan määrää kynsien kulloisenkin pituuden kun liuskoittuvat/repeilevät enemmän kuin vasemmassa. ;D

  ellu: Ole hyvä! :)

  Martina: Kiitos! :)

  Anonyymi: En osaa kyllä sanoa.. :/ H&M:llä on joku kultainen, mutta en tiedä, tuskin on ihan foil kuitenkaan. Toinen jonka tiedän foiliksi mutta sekään ei ole Suomesta saatava on China Glazen Passion.

  Vilkku: Se on kanssa hyvä vinkki! :)

  Rose: Kiitos, koitan tehdä. ;D

  Laura: Juu näinhän se menee, kyllä sitä kädet yllättävän nopeaa kehittyy tarkemmiksi kun vaan lakkailee paljon. ;D

  Nunnu: En kyllä ole hoksannut semmoista, aika hassua! :o Laitatko kuitenkin lakatessasi kärkiin lakkaa vai jätätkö ne jo silloin paljaaksi?

  Alcyone: Hih, juu. ;D

  Sofia: En ole hoksannut tuollaista, täytyy koittaa tarkkailla! :o

  myntah: Kiitoksia, kokeile ihmeessä! :)

  Sannu: Hih, kiitos! Minulla järjestys on tällainen koska silloin ei ainakaan jää kärkeen mitään paksumpaa kerrosta tai muuta. ;D

  KaniFani: Kiitoksia! Juu itsekin seuraan Tartofraisesia, hänellä on usein kivoja vinkkejä! Mietin kauan että mikä se onkaan nimeltään ja juuri näin, flat brushan se on. ;D Ja itse käytän kanssa kynsilakanpoistoainetta, en asetonia, mutta tiedän monien suosivan sitäkin. Pitkät kommentit ei haittaa! ;D

  VastaaPoista
 20. Juu, laitan lakatessa kärkiin lakkaa.. Mutta jo seuraavana päivänä ne on kulunut. Täytyy toivoa että vika on tässä erässä Secheä, toivottavasti seuraava on parempi, niinkuin se eka pullo oli..

  VastaaPoista
 21. ^^ Aika jännä juttu! Olen kyllä kuullut nyt muiltakin samoja juttuja, joten ehkä ne on muuttanut sitä koostumusta? Toiv. ei koska olen kuullut siitä paljon hyvää ja jos nyt sitten menivät muuttamaan. :I

  VastaaPoista
 22. Niinpä! Todella toivon että tämä on vain "tämä erä". :/ Muuten kai täytyy katsella jotain muuta merkkiä.. Nyt laitoin viime lakkauksiin eka Essien Top Coatia ja sen jälkeen pikakuivattavaa.. Niin nyt ei oo kynnen kärjet paljaana. Eli syyllinen täytyy tosiaan olla Sechen :<

  VastaaPoista
 23. No se vinkki tietty et ohuit kerroksii mielummin useempii, ku yks tai kaks paksuu :) Ja ekal ei kannata yrittää tehä täydellist, pääasia et kynsi tulee kokonaa lakattuu. Tokal kerral vast sit ne kaikki fiksaukset. Ja et peittämättömimpien yksilöitten alle joku samansävyin lakka ni ei mee lakkaa ja aikaa läheskää yhtä paljoo (= & btw, kiitti sun vinkeist !

  VastaaPoista
 24. ^^ Olen samalla linjoilla noiden vinkkiesi kanssa, koska paksut kerrokset repeilee irti ja kuivaa huonosti. :o

  VastaaPoista
 25. Haluaisin kamalasti osata lakata nätit kynnet. Toissa päivänä käytin tunteja kynsieni kanssa sohlaamiseen ja lopulta otin vain kaikki lakat pois. Hommasta ei vain tullut mitään.
  Sain täältä niin monta hyvää vinkkiä. Nyt käyn kaupassa hakemassa mainitsemianne tarvikkeita ja yritän uudestaan. Iso kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos sait apua, toivottavasti nyt sujuisi paremmin. :) Kysy ihmeessä jos tarvitset apua johonkin tiettyyn ongelmaan, voin ainakin yrittää auttaa. ;D

   Poista
 26. Aiks hienot!Mää en osaa lakata noin hyvin kynsiä .... Mutta osaan mä aika hyvin lakata kynnet mulla on vaa yks ongelma ku mä teen toiseen käteen lakkauksen ni se menee houonosti! Mutta mää käytän aika usein rakenne kysnisä jos mä en osaa lakata toista.. Mulla menee meinaa hermot ku mä en osaa aina lakata toista kynttä :)

  Ps. Paljon kiitoksia sun ohjeesta!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja ole hyvä, toivottavasti ohjeesta on apua! :)

   Poista
 27. Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hoksasin vasta nyt sun kommentin. :o

   Poista
 28. Täytyypä kokeilla.. :)

  VastaaPoista
 29. Vau, kiva lakkaus noissa kuvissa! :) Mulla on kanssa jotain kynsipostauksia. Uusin korostaa luonnonkynsiin viilattua pyöreää/terävää muotoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Tuo oli kiva lakka kyllä, mutta ei kauhean hyvin sopinu mun ihonsävylle.

   Poista
 30. Heii :)

  Saako blogiasi mainostaa :D
  Hyviä vinkkejä ja juttuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tottakai saa mainostaa! :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)