keskiviikko 2. marraskuuta 2011

China Glaze - Blue Iguana

Nyt olis vuorossa Chinan Island Escape -kokoelmasta sininen Blue Iguana. Odotukset tätä lakkaa kohtaan olivat melko pienet, sillä swatch-kuvien perusteella lakka ei näyttänyt olevan peittävimmästä päästä.



Saatuani lakan kynsille se kyllä yllätti positiivisesti, sillä näyttikin luonnossa kivemmalta kuin olin swatchien perusteella ennustanut, harmillisesti pullossa vilahteleva lila shimmer ei kyllä kynnellä näkynyt, paitsi varjossa tietyssä kulmassa. Miinuksia ropisee myös peittävyydestä tai oikeammin peittämättömyydestä, joka on yksi niistä asioista, joita en tietyn tyyppisillä kynsilakoilla suvaitse ollenkaan. Jos lakka on sininen shimmer, niin minusta sen tulisi peittää vähemmällä kuin 4 kerroksella (ja ei se kyllä silloinkaan peittänyt valoa vasten katsottaessa).



Lakka oli lisäksi todella luirua, joten lakkaamisessa sai olla tarkkana. Oi miksi, miksi olet niin huonolaatuinen, senkin kaunotar? Moni kakku päältä kaunis jne. Blue Iguana ei ole ihan tavallinen sininen, vaan sanoisin enemmänkin sinivihreäksi, joka on kyllä todella todella sininen, mutta tietystä kulmasta katsottuna myös aavistuksen vihreä.

Yleensä en valita, jos joudun kerrostamaan lakkaa, koska minusta se nyt vaan kuuluu useisiin lakkoihin, että ohuet kerrokset ja useampi niitä, niin saadaan hyvä tulos. Tämän lakan kanssa koitin toteuttaa samaa tekniikkaa, mutta lakka oli niin huonosti kuivuva, että onnistuin iltapalaa tehdessäni ruttaamaan kaksi kynttä. Niinpä, lakan huono peittävyys + huono kuivumisaika on ehdoton tappoyhdistelmä kiireiselle.

Kiireistä puheenollen, pahoittelen, että oon joutunut nyt menemään esim. kommentteihin vastatessa sieltä mistä aita on matalin, koska edelleen pitää kiirettä ja aika ei vaan riitä kaikkeen mitenkään, vaikka kuinka haluaisin. Siksi nytkin pelkkää yksiväristä lakkausta. Koitan pitää postaustahtia kuitenkin yllä siksi, että en laiskistuisi sen suhteen. Postausväliä on niin helppo harventaa jos päästää itsensä siihen. Jos teillä on ehdottoman tärkeitä kysymyksiä joihin tahdotte vastauksen pian, niin suosittelen kommenttibokseissa kysymisen sijaan hyödyntämään Formspringiä, koska siellä mun on helppo yksittäisiin kysymyksiin vastata. :)



Takaisin Blue Iguanaan, jos mun nyt pitäisi arvioida pelkkää väriä, nii tämä lakka saisi arvosanaksi 9 ½, eli tosi kiva lakka siniseksi minun mittapuulla. Sitten kun sen laadun ja peittämättömyyden/huonon peittävyyden yhdistää tähän, niin tippuu arvosana 8. Sääli, sillä lakka on ihana, vaikkei kovinkaan erikoinen, mutta hyvin hyvin turkoosi-sinivihreä kirpsakka tapaus kuitenkin.

Kertokaas teidän kantaanne kynsilakkojen peittävyydestä, pitääkö teidän mielestä kynsilakan peittää jo yhdellä kerroksella ollakseen hyvä? Mikä on kipuraja kynsilakkoja kerrostettaessa? Ja mitä piditte Blue Iguanasta?

25 kommenttia:

  1. Sopiva peittokyky on mun mielestä kaksi kerrosta. Ensimmäisellä kynsinauhan kohta ja toisella tasoittava kerros. Jos alkaa tulla enemmän kerroksia niin kuivumisessa alkaa mennä jo liian kauan.

    VastaaPoista
  2. tosi kiva näköinen lakka :3 mutta tuon perusteella mitä sanoit sen koostumuksesta,en sitä osaisi(:..hei muute kysyn nyt tässä että missä helsingissä myytäis merkki lakkoja?..siis niitä mitä sinäkin käytät eli ei mtn halppis kamaa(:..onko kicksissä?..jaja oon menos kamppii ja foorumiin et jos siel o joku liike..kiitti jos vastaisit (:(:

    VastaaPoista
  3. Kyllä kaksi kerrosta on se millä täytyy tulla siedettävää jälkeä. Joillakin ihanilla lakoilla hyväksyn kolmen kerroksen, mutta niillä onkin sitten tullut lakattua harvemmin =(

    Mua ei siniset oikeen kiinnosta, vaikka nätti tuokin on. En taida omistaa yhtään sinistä lakkaa vaaleansinisen lisäksi =D

    Kerro joku kiva sininen lakka, joka peittää kahdella kerroksella? Pitää olla jonkinlaista kimallusta myös =)

    Mari

    VastaaPoista
  4. Ihanan värinen!
    Kynsilakan ei tarvitse peittää yhdellä kerroksella, mutta joku siinä kolmen- neljän kerroksen kohdilla on jo, että ei olekkaan niin hyvä.

    VastaaPoista
  5. Yhdellä kerroksella peittävää lakkaa saa hakea. Mielestäni ihan ok kerrostamiseen tarvittava määrä on 2-3 kerrosta. Neljäkin kerrosta vielä menee, mutta viidettä en kyllä suostu samaa lakkaa lakkaamaan kynsiini.

    VastaaPoista
  6. Lakan tulisi olla täysin peittävä 2 tai korkeintaan 3 kerroksella. Siinä menee myös kipuraja, koska muuten lakkaamiseen saa käyttää koko päivän :D pikakuivattajakaan ei kuitenkaan kuivata lakkaa täysin kuivaksi, vaikka helpottaakin hommaa jonkin verran. Ja tuo peittävyys tosiaankin tarkoittaa kunnon peittävyyttä, ettei näy valoa vasten tai koko aikaa kuulla läpi noiden "valkoisten osien" raja! :)

    VastaaPoista
  7. Omasta mielestäni lakka on hyvä jos se peittää 1-3 kerroksella. Tuolle yksilölle voisin antaa anteeksi kun se vaan on niin nätti. :) Omilla kynsillä nyt Limbo Bimbo! Väri on kiva, mutta nähtävästi aika moni China Glazen lakka on luirua. :(

    VastaaPoista
  8. Tuntuu, että kaikki Island Escape kokoelman lakat on peittämättömiä. Itellä on Cha Cha Cha, 108 Degrees ja Electric Pineapple ja kaikkia pitää laittaa 3-4 kerrosta, jotta peittäis kunnolla.
    Mun oma raja menee siinä kolmessa kerroksessa. Jos on suunnitellut jotkut kivat koristelut niitä haluis päästä tekemään nopeesti eikä odotella, että lakkaa kuivuu. :D
    Ja vielä Blue Iguanasta. Ihan nätti lakka, mutta aika peruskauraa. Samanvärisen (tai melkein) lakan löytää varmaankin aika helposti.

    VastaaPoista
  9. Hommasin kesällä Blue Iguanan, ja on jäänyt varsin vähäiselle käytölle juuri tuon avuttoman peittävyyden ja luiruisuuden+kuivumattomuuen takia. Voisi edes kuivua nopeasti, arhgh!

    Tosin samaa vikaa tuntuu olevan saman kokoelman Señorita Bonitassa :/ En ole oikeastaan kertaakaan jaksanut lakata kaikkia kynsiä kummallakaan lakalla kokonaan, menee hermot vähemmästäkin :P

    Voisi olla siis ehkä aika luopua niistä jossain vaiheessa..

    VastaaPoista
  10. Kolme kerrosta on mulle ehdoton maksimi, ei mulla aika riitä useampaan ja hermotkin siinä menee. Tuo väri tosin on superihana, rakastuin kyllä siihen! Tosin mua ei houkuta yhtään ne neljä kerrosta hyvään lopputulokseen.. -.-

    VastaaPoista
  11. Ihanaa, käytit Iguanaa viimeinkin <3 Lakan peittävyys on kyllä kehno, mutta pikakuivattajan (Seche Vite) kanssa ei paha. Itse tykkään vetelistä lakoista, niitä on helpompi lakata tarkasti. Lakan "sielu" tuleekin esille vain aurongonvalossa, eli tämä oli Chinalta täydellinen valinta kesäkokoelmaan. Vähemmässä valossa lakka ei ole niin henkeäsaplaava ;) Hienoja kuvia olet kyllä saanut! Ja enää minun ei tarvitsekkaan muistutella sinua muista lakoista kuin Senorita Bonitasta :D Käytäthän piakkoin? :)

    VastaaPoista
  12. Tosi kivan värinen, aika kesänen, kun siinä on vähän tommosta lämmintä. Oliko toi mustasta laatikosta?? :) Onhan noi noinkin kivat, vaikka vaa pelkkää lakkaa onkin :)

    VastaaPoista
  13. Aww, aivan ihanan värinen lakka. Itse kyllä pidän tärkeänä lakan peittävyyttä, yleensä pysyttelen yhdessä kerroksessa tai pakkotilanteissa pistän kaksi (huonojen lakkojen kanssa sitten pitääkin lisäillä enemmänkin...). Yritän siis arviointisi perusteella olla ostamatta tuota lakkaa, vaikka aivan ihanaiselta näyttääkin kyllä ;_; (oikeastaan vain hyvä, en käytä edes pahemmin sinisiä lakkoja vaikka lempivärini muuten onkin)

    VastaaPoista
  14. Todella kauniin värinen lakka :)

    VastaaPoista
  15. Aivan upea väri! (:
    Mielestäni kynsilakan tulee olla peittävä viimeistään sillä kolmannella kerroksella. Inhoan lakkoja, jotka eivät peitä kunnolla... Mitä vähemmällä kerrosmäärällä mennään, sitä parempi. :>

    VastaaPoista
  16. Blue Iguana oli mun ensimmäinen China Glazen lakka, ja just sen huonon peittävyyden ja kuivumisen takia jäi taka-alalle, enkä ajatellut ostaa enään. Mutta onneksi ostin Rudy Pumpsin ja tajusin ettei kaikki China Glazet ole samanlaisia :) Mutta ihanan värinen tuo lakka on!

    VastaaPoista
  17. Maiju: Tuo 2 on useimmilla varmaan se maksimi. :o

    Sini: Voi mä en osaa sanoa Helsingin lakkakaupoista kyllä yhtään mitään, valitan. :(

    Mari: Minkälaista kimalletta tarkoitat? Tai siis esim. se aiemmin esittelemäni Color Club Foiled -kokoelman Cold Metal (http://sonnela.blogspot.com/2011/10/foiled-skittlet.html) on yksi parhaimman laatuisista ja näköisistä sinisistä joita omistan. :)

    Rose: Minulla sama, 3-4 kerrosta on se maksimi. :o

    Vilkku: Totta, lähinnä jotkin metallimaiset tai frost-lakat on niitä peittäviä, toki cremetkin mutta vaikea saada tasaista tulosta yhdellä kerroksella. ;D

    Anonyymi: Jep, itse olen kanssa tosi tarkka juuri tuon peittävyyden kanssa, koska ärsyttää vaikkapa kuvissa jos näkyy paljaita kohtia tai kynsiraja. :(

    Rossu: Juu kyllä ChG:tä monesti saa kerrostella, mutta harvat lakat sitten kuivaa näin hitaasti. ;(

    elli: Minusta taas Cha Cha Cha oli peittävä, en kyllä nyt ihan varma ole tai sitten se oli nopeampi kuivamaan koska en muista kohdanneeni sen tai 108 Degreesin kanssa mitään ongelmia. Ainakin se Senorita Bonita on samanlaista laatua, mutta peittää, joskin kuivaa huonosti. ;(

    Rva Melli: Jep, hoksasin saman SB:ssä! :( Typerää, kun lakat näyttäisi ihanilta.

    Lemmi: Hih, no ymmärrän, ei minullakaan riitä, paitsi jos on pikakuivattavaa ja jos lakka sentään kuivaisikin joskus. :I

    KaniFani: Minullakin kyllä pikakuivattava mutta en sitä sinne kerrosten väliinkään tahtonut lykätä ja se 4+ kerrosta olisi vaatinut enemmän aikaa kuivaa pikakuivattavankin kanssa. :I

    Iituu: Juu, oli mustasta laatikosta taasen. ;D

    Shaqu: Jeppa, en kyllä voi tätä lakkaa laatunsa puolesta valitettavasti suositella, vaikka ihanan värinen onkin. :(

    Vanquish: Kaunis tämä kyllä on. :)

    Marie: Niinpä, nopeuttaa huomattavasti lakkausta jos ei tarvitse tunkea useita kerroksia. ;D

    Linnea: Oivoi, onneksi annoit ChG:lle toisen mahdollisuuden, koska tämä ei tosiaan edusta ChG:tä parhaimmillaan! :o

    VastaaPoista
  18. Ihan mitä vaan paitsi cremekoostumusta ja pelkkää glitteriä, kunhan vaan kimaltaa =D Joo voisin sittenki hankkia Cold Metalin, vaikka ensin ajattelin että se on ainut tosta kokoelmasta jota en hanki =D Käyhän se sitten leimailussa jos ei koko kynnellä miellytä.

    Mari

    VastaaPoista
  19. oioioi, toi on ihana lakka toi Blue Iguana, nyt oon varma että se on lisätty ostoslistalle, oon ollut kahen vaiheilla :D itse en tykkää laittaa kynsilakkaa enempää kuin kaksi kerrosta.

    VastaaPoista
  20. Must peittoraja menee siin kahes - kolmes kerrokses, ei mul kärsivällisyys enempää riitä varsinkaa ku en omista pikakuivattajaa. Ja vaikka yhel kerroksel peittäiski, ni laitan aina silti 2 esim. paremman kestävyyden takii. Mielummin ei peittäis viel yhel ni ei värist tulis sit liian tumma 2 peittäväl kerroksel :D

    VastaaPoista
  21. Mari: Jep, se oli musta yksi tuon kokoelman positiivisimmista yllättäjistä, itse kun en ole sinisten lakkojen perään kovinkaan usein. ;D

    Lotta: Noniin, hyvä homma jos tästä oli apua. :)

    Nebu: Hih, uskon että vaatii vähän liikaa kärsivällisyyttä tuo useampi kerros jos ei ole pikakuivattavaa. :o

    VastaaPoista
  22. Itse ostin tämän saman lakan tässä pari kuukautta sitten, olen nämä samat asiat huomannut kanssa, mutta väri on silti minusta vaan niin ihana <3!

    VastaaPoista
  23. ^^ On se kyllä ihanan värinen, sitä ei voi kieltää! ;D

    VastaaPoista
  24. Näitten kuvien perusteella tulin sitten viimein hankkineeksi tämän lakan. Näin netissä jossakin, että tätä oli kerrostettu violetin lakan päälle. Itekin kokeilin ja tykkäsin, kun tulee se lilakin paremmin esiin.

    Ja kiitos ihanasta blogista! Sen ansiosta lopetin 5-vuotiaana alottamani kynsien pureskelun, mihin mikään muu ei aikaisemmin ollut auttanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksesta, pitäisi kokeilla violetin päälle tätä siis! :) Ja kiva kuulla jos pääsit eroon kynsien pureskelusta!

      Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)