maanantai 18. maaliskuuta 2013

Muutoksia blogissa

Google ilmoitti, että aikoo lopettaa Google Reader-ohjelman heinäkuussa ja henkkoht. veikkaukseni on, että Google Friend Connect (yksinkertaistettuna sanottuna siis tuo blogin lukijamäärälaatikko sivupalkissa) on vaarassa loppua jossain vaiheessa. Virallista tiedotetta ei GFC:n kohtalosta ole, eli ainakin toistaiseksi GFC ei ole menossa mihinkään. Ei ole kuitenkaan varmaa tietoa, onko jossain vaiheessa GFC-lukijamäärät ja tätä myötä mahdollisuus lukea blogit esim. Bloggerin hallintapaneelin kautta häviämässä.

Edit: Muokkaan tähän vielä nyt selventääkseni ajatuksiani. Eli siis missään ei juu sanota, että GFC on vaarassa loppua, en tarkoita sitä vaan sitä, että henkilökohtainen mielipidespekulaationi on, että viimevuosien muutokset ennustavat pahaa GFC:ää kohtaan, joten ei ole pahitteeksi varautua siihen jo nyt ja rekisteröityä toisiin seurantapalveluihin.. Esim. viime vuonna GFC lähti pois sivuilta, jotka eivät ole bloggerin alaisuudessa, tänä vuonna lähtee Google Reader, ehkä ensi vuonna GFC lähtee pois myös blogger-blogeilta, kuka tietää. Google kannustaa ihmisiä Google+ -palvelun käyttöön, joten itse henkkohtaisesti uskon, että GFC tulee jossain vaiheessa poistumaan kokonaan.

Lisää aiheesta voi lukea esim. täältä, täältä ja täältä.

Voit varautua GFC-palvelun mahdolliseen katoamiseen siltikin jo nyt. Mitäpä voit siis tehdä jotta voit jatkossakin varmasti saada Sonnelan päivitykset tietoosi? Sinun tulee rekisteröityä johonkin muuhun seurantapalveluun. Tässä muutamia tapoja.

1. Bloglovin' (suosittelen!) -> Rekisteröidy Blogloviniin ja seuraa Sonnelaa tästä. Vaihtoehtoisesti voit noudattaa näitä ohjeita, niin saat parin napin painalluksella tuotua kaikki GFC/Google Readerissa/Bloggerissa jo seuraamasi blogit Blogloviniin. Helppoa ja uudet päivitykset näkyvät aina Bloglovinin etusivulla ollessasi kirjautuneena.

2. Blogilista -> Rekisteröidy Blogilistalle ja liity Sonnelan seuraajaksi tästä.

3. Blogkeen -> Sonnelaa voi seurata myös Blogkeenissä. Blogkeenissä mahdollisuus laittaa tulemaan uudet päivitykset suoraan Facebookin etusivulle myös.

4. Facebook -> Tykkää Sonnelasta Facebookissa, päivitän sivuille aina heti kun muistan, kun uusi postaus on julkaistu.

Jos teillä on ongelmia uuteen palveluun siirtymisessä, niin voin yrittää auttaa! :)

24 kommenttia:

 1. Siis mitä :o on kyllä tosi outo juttu jos tuo tapahtuu, että lukijämäärälaatikotkin katoaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä ei ole varmuutta siis, mutta oma henkkoht. epäilykseni on, että näin tulee käymään. Google ei ole julkaissut siis missään tietoa tästä GFC:n kohtalosta.

   Poista
 2. Täytyypi kattoo, bloglovin kuulostaapi parhaimmalta vaihtoehdolta (: samalla tietysti siirtäisin kaikki blogit sinne c: mut harmi kyllä että Google tuollaisen tempun keksi.. -.-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti vähä selventää ajatuksiani tuohon postaukseen, olin kirjoittanut sen vähän epäselvästi. :) GFC:n poistumisesta siis ei ole mitään varmuutta eikä mitään ilmoitusta Googlelta, pelkkää spekulaatiota vain.

   Poista
 3. Katsotaanpa tuota bloglovinia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloglovin on kätevä kyllä!

   Poista
 4. Mun tietääkseni Google Readerin lopettaminen ei liity GFC:n eli pitäisi pysyä tuo bloggerin kautta lukimisen mahdollisuus. Ainakin tälläiseen tulokseen päädyimme hetki sitten joidenkin bloggaajien kanssa, mutta täysin varma en tästä ole. Toivottavasti olisi näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei se suoranaisesti siihen liitykkään, mutta ainakin Google on viimevuosina kovasti ajanut ihmisiä Google+:n pariin ja lakkauttanut sitä myötä esim. GFC ei-blogger-blogeilta. Selvensin nyt ajatuksia tuohon postaukseen vielä. :)

   Poista
 5. Ei nyt ihan näin. Google Friend Connectia ei olla lopettamassa. Tämä huhu on tullut ulkomaisista blogeista spekulaationa, ei Googlelta itseltään. Tässäpä Googlen virallinen tiedote asiasta http://googleblog.blogspot.fi/2013/03/a-second-spring-of-cleaning.html

  Google Reader lopetetaan, mutta GFC:llä ei ole asian kanssa mitään tekemistä ja lukijat pysyvät blogeissa edelleen. Ikävää että tämä huhu on päässyt näin lehahtamaan Suomessakin ihan täysillä >:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvensin ajatuksiani postaukseen kun niin moni näytti käsittäneen minut väärin. :) Oma spekulaationi on että viime vuosien muutoksia silmälläpitäen jossain vaiheessa tulee GFC kuitenkin loppumaan, kun ihmiset halutaan Google+:n käyttäjiksi.

   Poista
 6. Onko oma blogi automaattisesti Bloglovinissa, vai täytyykö se erikseen laittaa sinne? Miten se tapahtuu? Nimim: Ihan käsi näissä jutuissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit koittaa haulla etsiä, jos ei löydy niin sen saa sinne laitettua. Kun olet rekisteröitynyt, niin käyttäjätili-> following-> lisää uusi blogi.

   Poista
 7. ilmottiko google tän ihan sulle ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, mutta Google Readeriinkin mennessä pomppasi muistutus tästä esille. Googlen tiedotteista löytyy tieto Google Readerin lopettamiseen liittyen (postauksessa linkit).

   Poista
 8. Kauhean monessa Meeediassa ja blogissa tätä nyt touhotetaan, mutta missä ovat kaikki viralliset lähteet asiasta? Kaikki vaan "ovat kuulleet ja lukeneet".

  Ilman niitä en suostu uskomaan :P.

  (ja jos tämä on ihan 100% totta ja tulee toteutumaan että se lukijalaatikko lähtee niin buuuuu google älä mee!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pari lähdettä lisätty tekstiin. :D Mutta joo, missään ei sanota että GFC lähtee pois, ainoastaan Google Reader. Jos kuitenkin laskee 1+1 ja katsoo viime vuoden muutoksia, niin on minusta ainakin todennäköistä että _jossain vaiheessa_ GFC poistuu myös blogger-blogeilta, kuten se viime vuonna poistui ei-bloggerblogeilta, koska Google nyt haluaa käyttäjiä Google+:aan.

   Poista
 9. Eipä tuo hirveesti vaatinut blogloviniin vaihtaminen, rekisteröidyin, kysyi lupaa ottaa blogit tuolta bloggerin listalta, annoin luvan ja siellä pojottaa :) uskon että ei ne tuolta bloglovinista häviä vaikka onkin tuolta kautta otettu, kai? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloglovin on kyl kätevä ja vaihto onnistui helposti. :) Ei ne varmaankaan häviä, en usko ainakaan. ;D

   Poista
 10. Hmph, harmi juttu tämä :[ Blogithan on muun muassa sitä varten, että blogia voi lukea suoraan blogin tarjoamalla palvelulla ilman mitään vippaskonsteja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinp! Mutta onneksi jos niin käy että GFC häviää kokonaan joskus, niin on vaihtoehtoisiakin tapoja seurata. :)

   Poista
 11. Moikka! Oon suhteellisen noviisi kynsien lakkailija ja olisi tosi mukavaa saada tietää esim. mistä tunnistaa huonoksi menneen lakan & kuinka kauan lakat yleensä kestävät ennen huonoksi menoa. Mulla on useita lähes käyttämättömiä lakkoja, kun en vaan saa inspiraatiota kyseisten värien käyttöön. Toivon vain, etteivät ole menneet jo pilalle... Miten itse välttelet sitä mm. käyttämättömien lakkojesi kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi, en ole se jolta kysyit mutta ajattelin jos katot tätä vastauken toivossa sanon jotain ja Sonne sit laajemmin tms. Lakat ei oikeestaan mee ikinä huonoksi jos niistä pitää huolta ennen kun ne on täysin kuivia. Jos lakka on 1)vähän kuivahtanut, paksuuntunut, ei levity helposti laita lakanohennusainetta (myydään hyvinvausteutissa kosmetiikkaliikeissä, esim Stockan kynsiosastolla) kunnes koostumus on normi. Jos lakka on 2)erottunut, eli kirkasta pinnalla ni ravistat kunnes lakka on normikoostumuksessa (jos iot heti laittaa kynsille älä ravista vaan pyöritä pulloa käsien välissä ikään kuin tekisit tulta, jottei lakkaan tule ilmakuplia). Olen ostanut monia ns. tomuisia lakkoja salongeista, joissa ne on seissyt jopa vuoden pari, ja hyvin oon saanut käyttökelposeksi!

   Poista
  2. Hei Anonyymi, en ole se jolta kysyit mutta ajattelin jos katot tätä vastauken toivossa sanon jotain ja Sonne sit laajemmin tms. Lakat ei oikeestaan mee ikinä huonoksi jos niistä pitää huolta ennen kun ne on täysin kuivia. Jos lakka on 1)vähän kuivahtanut, paksuuntunut, ei levity helposti laita lakanohennusainetta (myydään hyvinvausteutissa kosmetiikkaliikeissä, esim Stockan kynsiosastolla) kunnes koostumus on normi. Jos lakka on 2)erottunut, eli kirkasta pinnalla ni ravistat kunnes lakka on normikoostumuksessa (jos iot heti laittaa kynsille älä ravista vaan pyöritä pulloa käsien välissä ikään kuin tekisit tulta, jottei lakkaan tule ilmakuplia). Olen ostanut monia ns. tomuisia lakkoja salongeista, joissa ne on seissyt jopa vuoden pari, ja hyvin oon saanut käyttökelposeksi!

   Poista
  3. Siinähän ne tulikin ^^ ;D Eli kynsilakat säilyy kyllä pitkään ja edes se, että kynsilakka tosiaan "erottuu" niin ei estä sen käyttöä, sen kun ravistelee vähän niin se on taas kunnossa. 8]

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)