maanantai 2. joulukuuta 2013

Kynsitaideterapiaa

Joskus ahdistaa tai tulee fiilis, että tää kaikki pitää saada purkaa nyt johonkin. Tämä suorituskeskeinen, tavoiteorientoitunut ja materialistinen maailma ottaa joskus koville ja pieni hengähdystauko tekee ihan hyvää jokaiselle. Elämä ei saisi olla liian vakavaa eikä kauniista asioista saisi tehdä itselleen mörköjä.

Kesällä pidettiin suvun naisten kesken semmoinen jännä naisten päivä ja siellä kokeiltiin sitten myös taideterapiaa. Päätin soveltaa ideaa minulle tutumpaan välineistöön eli kynsilakkoihin ja päätin kokeilla Kynsitaideterapiaa™. Ideanahan on siis ihan vapaasti ajateltuna se, että laitetaan kynsille jokin lakka ja otetaan sivellin akryylimaalit tai vaikkapa kuten mulla on nää vesipohjaiset koristelulakat ja suditaan kynsille mitä nyt tahdotaankin. Ideana on se, että mikään viiva ei ole teoksessa turhaan, vaan ajatus on se, että ne typerältäkin vaikuttavat vedot on jotenkin juuri tarkoituksella siinä. Tarkoitusta ei tarvitse tietää, mutta näin päätetään. Se on se idea.Kynsillä:

Seppälä Matt - Granite (harmaa pohja, saatu)
+ koristelussa
Orly Instant Artist - Crisp White
Orly Instant Artist - Jet Black
Orly Instant Artist - Pink Pastel


Ideana on olla hetki vain miettimättä mitään ja antaa sudin heilua. Jos omistat kynsiblogin jonne tapaat kaikki luomuksesi julkaista, niin lähde ajattelusta, että näitä et julkaise. Nämä kynnet näet vain sinä. Senkun sivelet menemään vaan siis. Eri värejä, jos siltä tuntuu tai sitten vaan paria väriä, jos ne vaikuttaa mukavilta. Viivoja, palloja, kiemuroita, tolppia, ihan mitä vaan sattuu siveltimestä kynsille tulemaan.

Jos hyvin käy ja saatkin mieluisat kynnet, niin sittenhän voit ne vaikka julkaista. Tai julkaista silti, vaikka ei tuliskaan mieluisat, koska ainakin toivottavasti sait rauhallisen hetken kynsiä tehdessäsi. :) Oikeasti ajatuksena on siis olla ajattelematta yhtään mitään, älä mieti tarkoituksellisesti, minne seuraavaksi sudit, vaan anna mennä just niinkun sattuu tulemaan.

Itse päätin laittaa pohjaksi Seppälän Nails Matt - Granitea, joka on tummahkon harmaa mattalakka. Peitti hyvin jo yhdellä kerroksella, pistin itse kaksi. Kynsillä ei ole päällyslakkaa ja kuten huomaatte, nuo Orlyn Instant Artistit kuivavat mattaisiksi. Noita vesipohjaisia Orlyja voin aina hehkuttaa, koska ne on niin kivan helppoja. Omani oon ostellu aikojen saatossa eBaysta, mutta näitä saa Suomesta esim. Adeninalta sekä Stockmannilta.  Adeninalla noi näyttäis olevan nyt tarjouksessakin 8,95 €/kpl.

Harrastaako tai onko joku muu kokeillut Kynsitaideterapiaa? ;D

10 kommenttia:

 1. Ihana idea! Tämä on kyllä pakko toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toteuta ihmessä, jotenkin vapauttavaa kun ei mieti mitään mitä pitäis syntyä, vaan lakkailee vaan menemään. ;D

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä ajatukselta ja lopputuloskin on nätti! Voisi jopa ajatella, että vaikka kerran kuussa antaisi kynsille syntyä mitä vaan viivoja tms. vetelemällä :) Pitää joulun jälkeen ebaysta etsiä itselle nuo orlyt, liian kauan olen antanut senkin asian odotuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, pitäis ottaa tavaksi tämä, koska voi oikeasti yllättyä lopputuloksesta. ;D Ja Orlyn linerit on tosi jees!

   Poista
 3. Huikeet! Pitänee joskus päästää oma sisäinen Picasso valloilleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja päästä ihmeessä! ;D

   Poista
 4. Ihanat! Vois koittaa :)

  Käy ihmeessä kurkkaamassa: kirpunkynsiblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)