perjantai 6. joulukuuta 2013

Testissä Electrolux Ergorapido OPI-imuri (sävyssä Alcatraz.. Rocks!) + arvonta // Arvonta ohi!

Nyt on parisen viikkoa testailtu OPI:n Alcatraz.. Rocks -kynsilakan väristä Electrolux Ergorapidoa, jonka sain Electroluxilta ja täytyy sanoa, että oon kyllä tykännyt! Olen virallinen imurivihaaja ja tuossa viime vuoden huhtikuussa olin omistanut entisen imurini kanssa takutessa tälle imurivihalle oikein oman postauksensa. Katsotaanpas, mitä oon tuolloin sanonut entisestä imuristani ja miten tämä kimaltava varsi-imuri on vastannut näihin haasteisiin.

Kuva: Electrolux
Ennen imurointia

Väittämä 1: "Ennen kuin voit aloittaa imuroinnin on syytä pyhittää hetki (eli useita (kymmeniä) minuutteja, riippuen kämpän kaaosasteesta) siihen, että raivaat kaiken pois imurin tieltä. "


Tuo pitää edelleen paikkansa sen suhteen, että edelleenkin imurointi on kätevintä silloin, kun lattialla ei ole tavaraa. Tähän nyt ei vaan mikään muu ratkaisu auta kuin se, että tavarat pitää siirtää lattialta pois ennen imurointia.
Imuri ja kissa

Väittämä 2: "On myös syytä harjata kissat, jotta karvoja ei ole heti lattialla imuroinnin jälkeen ja koittaa houkutella ne toiseen huoneeseen pois vempaimen tieltä etteivät heti saa slaagia kun imuri käynnistyy. Toiseen huoneeseen ne kuitenkin juoksevat viimeistään siinä vaiheessa kun käynnistät vempaimen, imuri kun huutaa aivan tajuttoman kovalla äänellä."


Kyllä ja ei. Ergorapidon tulon jälkeen täällä kämpässä ei ole pyörinyt nurkissa semmoisia mahdottomia ns. kissankarvapalloja. Ai miksikö? No siksi, että tulee imuroitua useammin pölyjä pois, eikä niistä pääse muodostumaan niitä palloja. Useimmiten jos näen jonkin palleron leijailevan, nappaan sen heti pois kulkemasta.

En tiedä pelkääkö kissa imuria niin paljo että jähmettyy sijoilleen, kun imuri käynnistyy vai onko hän kenties kiinnostunu siitä. Entisen imurin kanssa kissa lähti aina toiseen huoneeseen, kun imurin käynnisti, mutta nyt ei lähde. Ainoastaan, jos imuri tulee liian lähelle, niin sitten otetaan taas jalat alle. Romeo on se myös pari kertaa sähissyt imurille, vaikka Romeo ei yleensä sähise. Imurissa on kaksi eri tehoa ja pikkuteholla imurointi ei tunnu häiritsevän kissaa niin paljon, joten kissan lähettyvillä käytän pienempää tehoa. Isommalla teholla imuri ei tosiaan ole hiljainen kapistus.

Kissalla on pellettivessa ja imuri imaisee tehokkaasti pelletit mukaansa. Samaten kissan ruokailutilan imaisen tällä pari kertaa päivässä, kun sotkua esiintyy. Ihan parasta, kun ei tarvi enää lakaista, kun ne karvatollerot aina lentelee rikkalapiosta karkuun vaan.


"Tää sun imuris laatikko kelpaa mulle."


Imurin käytettävyys

Väittämä 3: "Imurissa oleva johto on joko liian lyhyt eli et ylety mihinkään tai liian pitkä jolloin se tarttuu ja vääntyy ja jää kiinni tai kieputtuu esineiden ympärille. Johto joko kelaantuu liikaa aiheuttaen sen että jotain tippuu tai kaatuu tai sitten se ei kelaannu, jolloin se sotkeutuu kaikkeen. Imuri kaatuilee, jumittuu johonkin oviaukkoon, kynnykseen, edessä olevaan esteeseen yms. "


Tämä ongelma on Ergorapidolla tuntematonta, imurissa kun ei ole johtoa, eikä se myöskään voi kaatua, kun on pelkkä varsi, eikä sit perässävedettävää kapistusta. Helpotus.Väittämä 4: "Kun imuri on saatu vihdoin käyttöetäisyydelle, niin se joko on tukossa tai imee sisäänsä kaikki kissanlelut, joita ei ole tajunnut siivota tieltä pois ennen imurointia ja pölyttää ne pölypussissa, josta ne on sitten mukava kaivaa ulos. Kaiken tämän taistelun jälkeen yksi huone saatu imuroitua kelvollisesti, jee."


Pölypussiahan tässä ei ole, vaan säiliö, joka tyhjennetään roskikseen. Itse en edes joka imuroinnin jälkeen tyhjennä, vaan tapaan tehdä niin, että ennen isompia imurointeja tyhjennän, joten jos vahingossa häsään jotain säiliöstä vaikka lattialle, niin ne voin imaista heti pois. Kissanlelut ei tänne imurin suuttimeen mene, koska tässä on jännät harjakset, joten kovin isot tavarat ei imuriin mahdu. Kätevyyttä lisää se, että säiliön pystyy irrottamaan imurista vaikka kesken imuroinnin, jolloin pystyy imuroimaan säiliöstä muuntautuneella pikkuimurilla pieniäkin rakosia.
Plussat

+ Jos normaalisti tartut harjaan kun et jaksa kaivaa imuria johtoineen kaapista -  tämä on sinulle. Yhtä helppo, mutta tehokkaampi pienten murusten yms. siivoamiseen. Heitin harjan ja rikkalapion menemään kokeiltuani tätä viikon ajan.
+ Korvaa pienemmissä asunnoissa johtoimurin ihan kokonaan. En näe syytä, miksi käyttäisin tuota siivouskomeron pohjalla nököttävää riippakiveä, kun voin ottaa tämän telineestä ja imaista asunnon nopeasti.
+ Ergorapidossa ei ole johtoja, jotka jumittuisivat tuoleihin, sängyn jalkoihin jne.
+ Tässä ei myöskään ole perässä vedettävää masiinaa, joka kaatuilisi koko ajan
+ Ei pölypussia, eli yks asia vähemmän "muista ostaa lisää.." -listassa
+ Akun varaustaso näkyy kätevästi näytössä palkkeina
+ Ei tarvi kaivaa kaapista asti, joten helppo käyttää aina kun näkyy roskia jossain
+ Edelliseen liittyen,  helppo kun voi useammasta huoneesta imasta näkyvät roskat ilman johtojen kelaamista ja siirtämistä lähimpään pistorasiaan
+ Taipuisa imurointisuulakeosa, voi rallittaa ja kääntyillä miten sattuu pienissäkin tiloissa.
+ Ennen vedin imuria perässä, mutta tällä sen sijaan rullailen eteenpäin, tää rullailee aika hyvin nimittäin oikeast.
+ Imurissa on valot! Voi imuroida vaikka pimeässä. 8D
+ Imurin saa purettua aika pieniin osiin, eli sen pystyy oikeasti puhdistamaankin hyvin. Mun entinen imuri oli aina tukossa jostain letkusta ja kun sitä ei saanut auki, niin imuroi siinä nyt sitte.
+ Mulla ei enää oo ns. siivouspäiviä imuroinnin suhteen, vaan otan imurin käteen aina kun näen roskia. Tämä on tosi outoa entiselle imurivihaajalle.
+ Onhan tämä nyt kaunis!


Miinukset

- Ergorapido ei ymmärrä maton hapsujen päälle. Imuri kokee hapsut useimmiten niin uhkaavaksi, että päättää sammuttaa itsensä, mikä on sinänsä järkevää, ettei ainakaan tahallaan sotke itseään niihin. Imurissa on jännät pyörivät harjakset, jotka ilmeisesti sitten tarttuvat hapsuihin ja pysäyttävät koneen.
- Jos unohtaa ladata akun täyteen, niin akku voi loppua kesken imuroinnin (ja sehän harmittaa, kun on just päässyt imuroinnin makuun). Täyteenlataus kestää 4 tuntia.
- Liian matalat sohvat ja sängyt voivat koitua ongelmaksi, koska imurin pölynkerääjäosio on isohko, eli ei mahdu jokapuolelle. Mulla onneksi mahtuu sekä sohvan että sängyn alle.
- Imuri on isommalla teholla äänekäs. Pikkuteholla ääni on ihan miellyttävä.
- Hinta voi tuntua isolta summalta, varsinkin, jos on tottunut ostamaan 50 euron imureita (kuten allekirjoittanut). Jos vihaat imurointia ja omistat sen parinkympin imurin, niin voit vain kysyä itseltäsi, että mikähän onkaan se syy, miksi ihmiset ostaa niitä arvokkaampia imureita? Juuri näin, siksi, että se imurointi oikeasti on miellyttävämpää sillä kalliimmalla imurilla.Jokaisen imurin mukana tulee samaa sävyä oleva OPI-kynsilakka. Kynsillä Alcatraz.. Rocks!

Yhteenvetona voisi sanoa, että tykkäsin tosi paljon imurista, sillä se on älyttömän helppokäyttöinen, kun sitä ei tarvitse kaivaa kaapista vaan se on telineessä esillä. Näin imuriin tulee tartuttua useammin, eikä imuroitavaksi jää kerralla niin paljoa, kun imuroi useammin. Imuri on kaunis ja ehdottomasti kynsilakkafanille mieluinen, koska värit tulevat suoraan OPI-sävyistä. :) Miehillenne nimenomaan OPI-imurin hankintaa voitte perustella vaikka sillä, että tässä on nopeampi latausaika (normaalisti Ergorapidojen latausaika on 20 tuntia, tässä 4 tuntia) ja mukana tulee vielä sopiva kynsilakka.

Electrolux Ergorapido OPI-imureita saa kolmessa eri sävyssä (Muir Muir On The Wall, Alcatraz.. Rocks ja The Embarca - Dare Ya!) ja hinta on noin 200 euroa. Imuria myyvät kodinkoneliikkeet ja nämä ovat rajoitetun ajan myynnissä.


Peace & Love & OPI ja Muir Muir On The Wall

Arvonta ohi ja postauksen kommentit piilotettu!

Nyt olisi aiheeseen liittyvä arvonta, nimittäin kynsilakkoja! Arvottavana on yksi OPI San Francisco minilakkasetti, josta löytyvät sävyt Peace & Love & OPI (tummanharmaa duochrome), Muir Muir On The Wall (ruskeavioletti shimmer), First Date At Golden Gate (klassinen punainen creme) ja In The Cable Car-Pool Lane (tumma marjavioletti creme). Osallistu arvontaan jättämällä kommentti ja kommentin oheen sähköpostiosoitteesi. Aikaa on viikko, eli 13.12 klo 12.00 saakka! Palkinnon voittajalle lähettää OPI/Electrolux.