sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Toinen helppo tapa poistaa glitterlakka kynsiltä

Jokainen glitterlakkoja rakastava tietää, mikä tuska niiden poistamisessa kynsiltä on. Mitä useampi kerros, sitä kamalampi poisto-operaatio, eikös vaan?

Ei kannata jäädä kitumaan ja hinkuttamaan glittereitä vanulla ja kynsilakanpoistoaineella, kun olemassa on helpompiakin tapoja. Foliotekniikka on toki yksi vaihtoehto glitterlakkojen helpompaan poistoon, mutta on olemassa myös erityisiä peel-off aluslakkoja, joilla glittereiden poisto tapahtuu kätevästi. Peel-Off on aluslakka, joka kangotetaan kynneltä pois vaikkapa tikkua apuna käyttäen, kun lakkaukset halutaan vaihtaa.

Ulkomailta on ollut ostettavana jos jonkinlaista peel-off-versiota, mutta nyt vihdoin myös Suomen marketeissa sitä on saatavana. Isadoran Peel Off Base oli mulla testissä ja en oo suoraan sanottuna koskaan ollut oikein innostunut ideasta kuorittavasta aluslakasta, koska foliomenetelmä on kelvannut ihan hyvin. Mulla on Innisfreen Peel-Off ja kertakokeilun jälkeen se ei toiminut niinkuin halusin, sillä se irtosi ihan pieninä paloina ja mulla meni siihen vaan hermot. Vähän samanlaista tulosta odotin siis myös tältä IsaDoran versiolta, mutta sain onneksi yllättyä positiivisesti.

Homma menee näin. 

(1. Lakkaa alle normaali aluslakka (suojataksesi kynttä, IsaDora ei tosin tätä mainitse, mutta itse laitan varmuudeksi) ja anna kuivua.)
2. Lakkaa kynsille IsaDora Peel-Off aluslakka ja anna kuivua noin 5 minuuttia. Peel-Off aluslakka on kuiva, kun se on muuttunut valkoisesta läpinäkyväksi. 
3. Lakkaa normaalisti tämän jälkeen kynsille glitterit yms. mitä nyt tahdotkaan.

Edit: Kokeilin ilman 1. vaihetta ja poisto oli tällöin naurettavan helppoa! Jos sinulla tuppaa peel-offit irtoilemaan ennenkuin tarvitsee, niin sitten kannattaa laittaa alle kirkas aluslakka, muuten peel-off kannattaa laittaa paljaalle kynnelle.
Itse halusin pistää peel-offin koetukselle ja laitoin ensin kolme kerrosta Ruby Wingin värivaihtavaa ja mansikkaviiniltä tuoksuvaa Strawberry Shortcakea (saatu) sekä OPI:n "tacoglitteriä" When Monkeys Fly. Ruby Wing on kultainen hologlitter, joka vaihtaa väriä punaiseen auringon uv-säteiden vaikutuksesta. Mulla ei ollut mahdollisuus nähdä tätä lakkaa päivänvalossa, mutta ainakin tämä on kaunis kultainen glitter. :) Näin on kynsi kerrostettu oikein mukavan tarttuvilla glittereillä, joiden poisto olisi todellinen tuska ilman avustusta.
Poisto on peel-offin kanssa niinkin yksinkertainen, että kun tulee aika poistaa lakka, niin ota avuksi vaikkapa hammastikku tai appelsiinipuutikku ja kangota lakka irti kynneltä. Kannattaa viimeistellä vielä kynsilakanpoistoaineella, jos tuota liimamaista peel-offia jää kynnelle. Pidin näitä päivän ja ei ollut lakkaus mistään reunasta lähtenyt repsottamaan ainakaan, vaikka sitä pelkäsin. Suht hyvin ne lähti myös irti, ei kylläkään ihan koko kynneltä kerralla. Tää aluslakka tulee mulla käyttöön varmasti etenkin suurten glitterlakkakerrostumien pohjustajana, koska niihin ei aina foliotkaan tehoa.
Näitä peel-offeja pitäisi saada kaikista IsaDoraa myyvistä marketeista, käsittääkseni näillä on hintaa se normaali 8,90 €. Aika kivasti nää on huvennut jo marketeista, joten jos näitä näkee niin kannattaa kyllä hamstrata. 

Miltäs vaikuttaa tämä peel-off, onko teille tuttu juttu vai ihan uusi tuttavuus? :)

23 kommenttia:

 1. Mulla pysyi vajaan vuorokauden, sitten lähti irtoilemaan. Kiva tuote, jos vaikka haluaa vain yhdeksi illaksi glitterit kynsille, eikä halua sitä älytöntä poisto-operaatiota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, ompa jännä että jo päivän jälkeen irtosi. :o Mutta totta kyllä, sulla käy ainakin sitten jos et haluakkaan pitkäkestoista lakkausta, vaan helpon poistettavuuden!

   Poista
 2. Tää on kyllä hintansa veroinen tuote, itsellä kesti todella hyvin eikä monenkaan päivän jälkeen repsottanut mikään reuna :) Ja poistaminen oli niin helppoa kun lähtivät kokonaisina laattoina pois, vaikuttaakohan tuohon sitten se, että itse en alle laittanut tavallista aluslakkaa, jos sulla ei kerran kokonaisina lähteny..

  Ainakin kun minä tämän sokokselta ostin, niin hinta oli 7,95€, mutta tiedä sitten vaihteleeko hinta myymälöittäin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla joo ton 7,95 €, en ollu varma tosta hinnasta. :) Voi kyllä olla just toi aluslakka joka vaikutti siihen pieninä paloina lähtemiseen kanssa. On tää välillä semmostaki rakettitiedettä. ;D

   Poista
 3. Peel Off pitäis kyllä hommata mutta mitä nyt oon lähiaikoina katellu niin se tuppaa olemaan loppu vähän joka liikkeessä... Mutta eiköhän se vielä osu kohdalle. :)

  Pakko hehkuttaa että toi Strawberry Shortcake on kyllä yks ihanuus-lakka!! Itelläkin löytyy se, ja vaikka oon lakannut tikulle sen yli kuukausi sitten niin se tuoksuu hieman edelleenkin - toisin kun pari muuta saman sarjan kaveriaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mäki oon käsittäny, että tosi haluttua tavaraa on. Totta joo, mulla on noita Color Clubin tuoksulakkoja ja näillähän on sama tekijä ja nekin kyllä tuoksuu pitkään! :)

   Poista
 4. Ihanat kynnet ja varmasti tuun hankkiin ton peel off lakan joka näyttäis toimivan hyvin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se toimii kyllä hyvin, vissiin vielä paremmin jos käyttää paljaalle kynnelle ilman aluslakkaa. :)

   Poista
 5. Mulla oli mennyt ihan ohi tämä koko peel off juttu! :D Kiva, että esittelit lakan. Tuota voisi kyllä kokeilla. Ensimmäinen ajatus lakasta tosiaan oli se, että kauankohan tuo mahtaa kestää kynsillä kuoriutumatta? Toisaalta, väliäkös sillä, kun niitä lakkoja tulee kuitenkin vaihdeltua niin usein! Ehkäpä tuon myötä tulisi ne ihanat, laatikon pohjalle jumahtaneet glitterilakat viimein käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaista kokemusta tuntuu olevan, toisilla pysyy kuin tauti ja toisilla irtoaa jo päivän jälkeen. Varmaan riippuu kynsilaadustakin siis. :) Ehdottomasti peel-off ja glitterihanuudet käyttöön!

   Poista
 6. Voiko ton lakan päälle laittaa jotain tavallista lakkaa, ja sen päälle glitteriä? Muuten näyttää aika kivalta. Ite oon glitterit kynsiviilan kanssan poistanut. Onko se huonoksi kynsille? Mutta kumminkin tuo lakka tuli ostoslistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai voi joo lakata ihan mitä vaan lakkoja tähän päälle. :) Kyllähän viilalla varmaan voi poistaa kanssa jos onnistuu siinä vahingoittamatta kynnen pintaa, mutta tietysti parempi jos ei liian usein kynsiä viilaile, ettei kynsi ainakaan ohene liikaa.

   Poista
 7. Mulle tuo ois aika turha tuote, koska mulla lähtee aina lakat tollee kaikki kerralla jo yhen päivän jälkeen... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä... :/ En ymmärrä mikä siinä on ku kaikki lakat tekee sitä samaa vaikka oon koittanu aina putsata kynnet tosi tarkkaan ennen lakkausta että ei sen takia ainakaan pitäis lähteä... Silti ne lähtee aina kuoriutumaan heti reunoista irti D:

   Poista
 8. Asun Helsingissä ja olen useampaan otteeseen eri marketeista ja tavarataloista käynyt kyselemässä juurikin tätä IsaDoran Peel Offia. Aina ovat vastanneet, että kaikki menee saman tien kun lakkoja tuodaan sisään, ei mahda mitään... Ehkäpä ens kerralla onnistaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohops, toivotaan että osuis kohdalle! :o

   Poista
 9. Keskisellä noita muuten oli kun siellä viimeksi kävin, eli jos ette ite löydä mistään kaupasta niitä mutta teillä asuu tuttuja Töysän suunnalla niin pyytäkää hakemaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^^ Tuokin on vaihtoehto. :) Myös nettikaupoista esmes Netanttila, Sokos kannattaa tätä kytätä. Näemmä myös Pretty.fi on ottanut IsaDoran lakkoja ja meikkejä valikoimiinsa, mutta ainakaan vielä ei näkynyt kyllä tätä peel off basea.

   Poista
 10. Oma kokemus on että peel offin alle ei kannata laittaa aluslakkaa.
  Mulla ainakin se teki sen ettei lakat irronnu ns. levyinä.

  Hyvä tuote ja tosiaan hyvä et löytyy marketeista, noin niin kuin periaatteessa ;-) Nopeet syö hitaat !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää kokeilla seuraavaks ilman aluslakkaa siis. :) Jep! ;D

   Poista
 11. Mulla ruttasi aluslakan kanssa lakkauksen tai sitten vika oli päälle laitetussa mattavalkoisessa.
  Mutta Peel off on ihan huippu, jos vaan saan hamstrattua niin otanpa toisen pullon jemmaan glitteripommeja varten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vojje, jopas. :o Monelaisia kokemuksia tuntuu kyllä ihmisillä tästä olevan, vaikuttaisko sit sen päälle käytetyt lakat tai oma kynnenlaatu niin paljon. :o

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)