lauantai 7. marraskuuta 2009

Tuto PayPalin käyttöön

Päätin jo nyt rakentaa teille kuvallisen apukeinon myös PayPalin kanssa.

PayPal on siis TURVALLINEN maksutapa, esim. eBay-ostoksia maksettaessa ja useimmat eBaymyyjät vaativatkin juurikin PayPalia.

On tärkeää, että pistät PayPaliin ja eBayhyn SAMAN osoitteen, OIKEAN osoitteesi, sillä useimmat myyjät lähettävät nimenomaan PayPalissa ilmoittamaasi osoitteeseen.

1. Mene osoitteeseen www.paypal.com

2. Vasemmalta kohdasta "sign up" pääset luomaan itsellesi tilin.

3. Seuraavaksi kysytään maatasi, kieltä, jolla tahdot asioida ja oletko henkilö joka ostaa, henkilö joka ostaa ja myy vai oletko yrityksen jäsen. Itse olen pelkkä shoppailija, eli valitsen kohdan "personal" ja maaksi suomi ja kieleksi englanti.

4. Seuraavaksi kysellään tietosi, etunimi, sukunimi, osoite, salasana jne. Kohtaan State/province/region voit laittaa Fin/Finland ja postal code on tietenkin postinumero. Muista laittaa myös puhelinnumero!

Lue käyttöehdot tarkasti ja hyväksy.


5. Seuraavaksi PayPal kysyy, omistatko luottokorttia/Visa Electronia, jolla maksat vai tahdotko maksaa aina tilisiirrolla ensin PayPal-tilille, ja maksaa ostoksesi pankkitilin kautta. Käsitellään ensin luottokorttimaksu, eli valitse continue kohdasta "Pay with my credit card".
(Jos sinulla ei ole Visaa/muuta luottokorttia, voit ohittaa tämän ja valita sen sijaan "learn more" kohdasta Top up my paypal account ja voit siirtyä suoraan lukemaan kohtaa 7.)6. Seuraavaksi tarvitset luottokorttiasi ja sieltä seuraavat tiedot:
card number= korttisi ETUpuolella oleva pitkä numerosarja (16 numeroa)
Expiration date=mihin asti korttisi on voimassa, eli sekin etupuolella oleva month/year luku eli esim. 08/10 (kortissa taitaa lukea tämän edessä good thru tai jotain vastaavaa)
CSC= kortin TAKApuolella oleva 3 numeroinen luku, katso kuvassa esimerkki. (löytyy yleensä allekirjoituksesi perästä)

Tarkista vielä, että billing address on oikea osoitteesi. Sitten vaan continueta ja tililtäsi veloitetaan 1,5$. Tiliveloitus näkyy n. 2-3 pvän päästä tilillä ja mene katsomaan se ja ota sieltä sanottu numero jolla saat vahvistettua kortin. (menet PayPaliin, ylhäältä My Account, oikealla näkyy "link and confirm my debit/credit card ja sieltä). Kun olet vahvistanut luottokortin, 1,5$ palautetaan tilillesi.

Siinä luottokortin liittäminen yksinkertaisuudessaan. Eli luottokorttimaksulla siis ET siirrä PayPal-tilille rahaa, vaan aina kun maksat eBayssa, rahat otetaan suoraan PANKKItililtäsi automaattisesti, ei erillisiä siirtoja tarvita.

HUOM. Kaikki Visa Electronit eivät toimi. Esim. Paikallisosuuspankkien kortit eivät toimi, mutta Nordea ainakin toimii. Nordean kanssa joudut tosin menemään nettipankkiisi->päivittäiset raha-asiat->verkkokäyttö->salli. Ennen tätä EI kortin liittäminen onnistu.

7. Jos et omista luottokorttia, ei hätää, voit käyttää PayPalia silti. Silloin sinun täytyy vain aina siirtää rahat ensin pankkitililtäsi PayPal-tilille josta sitten maksat.

Mene siis My account->top up account-> eteesi tulee seuraava sivu:

Josta näet:
ensimmäisenä beneficiary name, eli saaja,
Bank, eli pankki (tätä et oikeastaan edes tarvitse)
tilinumero ja
viesti-kohtaan laitettava tunnusnumero (EI viitenumero-kohtaan.)

Sitten vaan teet nettipankissa tuollaisen tilisiirron normaaliin tapaan ja rahat ilmaantuvat PayPal- tilillesi parin päivän kuluttua.


Tässä näkyy siis minun my account-sivuni. PayPal-balance kohdassa näkyy PayPal-tilillä olevat rahat, minulla ei ole penniäkään, sillä maksan kaikki suoraan visa electronilta.

My recent activity-kohta näyttää viimeisimmät maksuni PayPalin kautta.

MUITA HUOMIOITA:
* Maksaessasi esim. eBay-ostoja, sinun EI tarvitse mennä erikseen PayPalin sivulle. Menet vaan eBayssa maksamis-kohtaan ja se ohjaa sinut automaattisesti oikealle sivulle. (eli käytännössä sinun ei tarvitse kuin kirjautua paypalille ja painella hyvöäksy-painiketta)
* Itse en suosittele suurien summien siirtämistä PayPal-tilille. Kannatan ehdottomasti luottokorttimaksua, mutta voi PayPalia käyttää ilmankin.

Kysyttävää? >:]

30 kommenttia:

 1. Kiitos paljon tästä tutosta! En ole netistä koskaan tilaillut mutta siis tarvitsen pankkini verkkotunnukset että voin vahvistaa tuon 1,5 dollarin jutun? Mulla ei ole siis verkkotunnuksia, ja en ole näihin asioihin kovin perehtynyt. Osaan vain nostaa rahaa ja maksaa kortilla, mutta muuta en ole vielä oppinut.

  VastaaPoista
 2. Verkkotunnukset kyllä kannattaa hankkia, niistä on paljon apua seuratessasi tililtäveloittamista, periaatteessa onnistuu ilmankin kai, mutta aika hankalaksi menee, sillä tarvitset tämän maksun vastaanottajan edessä lukevan numerosarjan pystyäksesi vahvistamaan tuon. Kai sen jotenkin niistä paperisista tiliotteistakin näkee, mutta nehän tulevat kai aika myöhään aina?

  VastaaPoista
 3. mut eiks toi oo epäturvallista ku pitää laittaa noi kortin numero tiedot siihen?

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Juu kyllä kannattaa miettiä minne pistää omia luottkorttitietojaan, PayPaliin uskaltaa ja se on vähän pakkokin jos aikoo sitä kautta maksaa luottokortilla. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, tästä oli iso apu!
  Vaikkakaan en saanut visa electroniani, enkä visa debitiä toimimaan tuolla :(

  VastaaPoista
 6. ^^ Hyvä, jos oli apua! Kaikki Visa Electronit ei tosiaan toimi tuolla. :I

  VastaaPoista
 7. kuinka usein tonne paypal tilille pystyy lisäämään rahaa? Oma visaelectronini on sellanen ettei se suostu toimimaan tuolla, joten joudun käyttämään tilijuttua. Jos siirtäis aina silleen ostoksen verran rahaa sinne vai onko siitä haittaa?:)

  VastaaPoista
 8. ^^ Luulisin että sinne saa lisätä ihan niin usein kuin tahtoo. :) Ei kannata pitääkkään kovin suuria summia siellä, varmuudeksi vaikken ole kuullut että kenenkään rahoille olisi siellä mitään käynyt. Tokikin se on työlästä aina siirtää joka kerta erikseen rahaa, kun siihen menee varmaan se muutama päivä siirtoonkin aikaa. :o

  VastaaPoista
 9. Oi, niin haluaisin tutustua eBayn ihmeelliseen maailmaan mutta.. meneekö maksu siis aina luoton puolelta vai suoraan tililtä jos Visani PayPaliin liitän? Tämä jäi vähän epäselväksi. :P

  VastaaPoista
 10. ^^ Kyllä juu menee suoraan tililtä minun käsittääkseni. ;D Eli pitää olla rahaa tilillä kun maksaa, tai näin oletan, kun kerran Visa Electron kelpaa PayPaliin ja siinähän ei edes luotto-ominaisuutta ole.

  VastaaPoista
 11. This one is an inspiration personally to uncover out far more related to this subject. I must confess your knowledge prolonged my sentiments as well as I'm going to right now take your feed to stay up to date on each coming blog posts you may possibly create. You're worthy of thanks for a job perfectly finished!

  VastaaPoista
 12. Tai siis täsmennän kysymystäni; meneekö rahat luoton puolelta vai ihan tililtäni Visalla maksaessa (siis VISALLA, ei Electronilla :) )? Hitsit kun ei oo saanu aikaiseksi PayPaliin rekisteröityä.. Eikös PayPal ota jonkun prosentuaalisen summan maksun määrästä, vai olenko ymmärtänyt väärin? :O

  VastaaPoista
 13. Celia: En osaa varmaksi sanoa Visasta, kun itse käytän Electronia mutta kyllä mä luulen, että menee ihan tililtä eikä luotolta. :) Ja PayPal ei ota tietääkseni mitään prosentteja yksityisasiakkailta heidän käyttäessään PayPalia, ainoastaan jos antaa PayPalin tehdä valuuttamuunnokset oman pankin sijaan, niin PayPal muuttaa valuutat vähän yläkanttiin.

  VastaaPoista
 14. kiitos sivusta ! TV:Pekan kaveri Harri

  VastaaPoista
 15. Paypal hiukan uudistunut(?), kirjauduin tiliini mutta en osaa jatkaa siitä että laittaisin sen annaetun numeron kun tililtä on veloitettu se 1.50 dollaria..

  VastaaPoista
 16. ^^ Ai se on uudistunut, no voihan. En kyllä osaa auttaa, koska en itse enää näe sitä kohtaa kun olen luottokortin vahvistuksen jo tehnyt. :(

  VastaaPoista
 17. ^^Sain vaihvistettua sen, ensin pitää kirjautua tiliin sisälle ja sieltä oikealta puolelta se link and confirm linkki ja sinne se numero s-postista :) Voinko nyt sitten siis maksaa sen kautta kun tilaan nailsuppliesta?

  VastaaPoista
 18. ^^ Hieno homma ja kyllä sen nyt varmaan pitäisi onnistua jos olet saanut vahvistettua. :)

  VastaaPoista
 19. Mä en tajua miten sä olet saanut sun electronin käymään tuolla. Mulla on itellä kaksi nordean electronia ja niissä olen hyväksynyt verkkomaksamisen mutta kun ei onnistu :D Onkohan vika käyttäjässä vai jossain muussa :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitäisi onnistua, en kyllä osaa sanoa syytä miksei onnistu.. Olet siis käynyt liittämässä kortin ja myös käynyt vahvistamassa sen jälkeen kun kortilta on veloitettu se 1,5 dollaria?

   Poista
 20. Se ei anna edes lisätä koko korttia sinne.. Eli en pääse siihen vahvistusvaihteeseen edes :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiei, sitten en kyllä osaa auttaa. :/

   Poista
  2. Mä sain lisättyä nyt mun electronin! :) Jostain syystä se hyväksyi sen nyt mutta viimeks ei... WuHuuuu! :D

   Poista
 21. ää osaatko sanoa missä vika, 10.8 mun visa electronin tonne rekisteröin, samana päivänä näkyy verkkopankissa että katevaraus paypal 1,02e.. kun se on pelkkä katevaraus niin siitähän ei saa niitä ns tietoja esille.. kun haluais jo päästä tilaamaan mun aluslakan! : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot varmaan jo ratkaissu tämän? :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)