keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Konad-postaukset: yleistä Konadista

Paljon on kyselty kaikkia Konad-leimaustekniikkaan liittyviä juttuja ja ajattelin, että voisin tehdä tällaisen Konad-postaussarjan, jossa esittelisin Konadit, niiden käytön, kertoisin mistä Konadeja saa, laittaisin jonkun pikkututon, yleisimpiä ongelmia ja virheitä Konadien kanssa ja tietenkin listaisin muutamia suosikkilaattojani.

Tämä ensimmäinen osa koskee siis yleisesti Konadia ja välineitä sekä hankintapaikkoja.

Mikä on Konad?

Konad on siis leimaustekniikka, jossa pigmenttisten kynsilakkojen sekä kuvalaatan avulla saadaan ohut kynsilakkakuvio siirrettyä kynnelle koristukseksi. Näin pelkistetysti sanottuna.

Konad on toki myös siis leimausvälineitä, lakkoja yms. valmistava yritys, mutta tässä yhteydessä Konadilla tarkoitan nimenomaan tätä leimaustapaa. Konad valmistaa kuulemani mukaan myös normaaleja värilakkojakin sekä kosmetiikkaa.

Välineet

Aloittaaksesi Konad-koristelun tarvitset seuraavat välineet:

- Haluamasi kuvalaatta
- Stamper
- Scraper
+ lisäksi voit halutessasi hankkia kuvalaatan pidikkeen, mutta se ei ole pakollinen!


Yllä vasemmalla pari erilaista stamperia, kaksipäinen ja yksipäinen. Kaksipäisessä on toinen pää pikkuinen stämppäyspää, jolla saa pienetkin kuviot tarkemmin kohdistettua. Eli tarvitset siis joko yksi- tai kaksipäisen stamperin, minulla on molemmat.

Stampereiden vieressä pari erilaista scraperia. Tarvitset tällaisenkin tai sitten voi käyttää vaikka vanhaa kirjastokorttia.

Keskellä esimerkki Konad-laatasta. Tarvitset luonnollisesti näitä eri kuvioisia laattoja, että voit aloittaa Konad-harrastuksen.

Oikealla vielä kuvalaatan pidike. Kuten sanottu, tämä ei ole pakollinen, mutta kätevä.

Siinä olivat välineet. Stämppäykseen  tarvitset lisäksi vielä:
1. pigmenttistä kynsilakkaa, minä suosittelen Konadin erikoislakkoja
2. päällyslakan, joka ei levitä Konad-kuvioita, minä suosittelen Konadin omaa TopCoatia.

Yllä musta, valkoinen ja pinkki erikoislakka, sekä oikealla Konadin päällyslakka.

Miten Konadointi tapahtuu?

Yksinkertaistettuna:
1. levitetään halutulle kuviolle kerros pigmenttistä lakkaa
2. pyyhitään kuvion yli scraperilla, jotta ylimääräinen lakka lähtee pois kuviolta
3. napataan lakasta muodostunut kuvio laatalta stamperiin
4. isketään kuvio kynnelle ja päälle päällyslakka

(teen tästä tuton seuraavaan konad-postaukseen!)


Laatoista

Laattoja on Konadilla tällä hetkellä tarjolla yli 80 kpletta muistaakseni, joten ainakin valinnan varaa riittää! Kuviosta riippuen laatoissa on 5-7 kuviota kussakin.

Laattoja on sellaisia, joissa on pikkukuvioita, toisissa on kynnen kärjelle tarkoitettuja, kaarevia kuvioita tai sitten koko kynnelle tarkoitettuja isoja kuvioita. Konad tekee erilaisia teemalaattoja ja nytkin on valikoimissa laattoja, joissa on aiheena esim. joulu, halloween, kirjaimet, numerot, tanssi, musiikki, kukkia, perhosia, hedelmiä.. Vaikka ja mitä löytyy!


Onko Konad ainoa merkki stämppäykseen?

Ei. Muitakin kuvalaattoja on eri merkeiltä valmistettu ja niiden laatu vaihtelee.

Alla pari esimerkkiä ns. fauxnad-laatoista (eli ei Konadin omista laatoista, vaan halvemmista versioista).

Fauxnadit erottaa siitä, että ne ovat usein kahdeksankulmaisia, eikä niissä ole Konad-kaiverrusta. Toki on olemassa esim. Bundle Monster ja Sina -merkkisiä fauxnadlaattoja, jotka ovat myös pyöreitä, mutta nekään eivät ole Konadin, eikä niissä ole Konad-kaiverrusta.

Oikeat Konadit ovat pyöreitä, niissä on takana Konadin valkoinen tarra ja ne tulevat pakkauksessa, jossa on Konadin hologrammi. Varo feikkejä! Niiden laadusta ei ole takeita. Varsinkin eBayssa on liikkeellä feikki-konadeja, jotka ulkoisesti muistuttavat oikeita Konadeja, mutta eivät sitä kuitenkaan ole.

Suosittelen ostamaan oikeita, aitoja Konadeja fauxnadien sijaan paristakin syystä:

Kun ostat aidon Konad laatan..
1. .. saat juuri sitä mitä tilasit. Saat juuri sellaisen kuvioiset laatat kuin tilasit, ei yllätyksiä toisin kuin fauxnadeissa, jotka myydään usein isoina paketteina, etkä tiedä kaikkia laattojen kuvioita jotka saat.
2. Laatu on aidoissa Konadeissa varmaa Konad-laatua. : D Kuviot jäljentyvät kokonaisina, fauxnadeilla ei aina ole takeita tästäkään.

Miinuksena tietenkin aitojen Konadien hinta verrattuna fauxnadeihin. Konadit ovat muutamia euroja (n. 5-7 €) kappale, kun taas muutamalla eurolla saat fauxnad-laattoja jo yli 10 kpl. Konadit ovat kuitenkin ikuisia, niiden osto on investointi, eikä niitä tarvitse ostaa uusia koskaan, jollet sitten hävitä laattoja.

Mistä Konadeja saa?

Konadeja saa karkeasti sanottuna:
1. Stockmann-tavarataloista (Tampere, Turku, Helsinki, Oulu ..)
2. Kotimaisista nettikaupoista, esim. CesarsShop (taikka heidän noutopisteestään Helsingistä)
3. Ulkomaisista nettikaupoista, esim. OC Nail Art

Lisäksi osa Tokmanneista/saman ketjun kaupoista myy Konad-settejä.

Siinäpä oli eka osa! Seuraavassa Konad-postauksessa pieni tuto Konadeilla! Tähän kohtaan vois olla hyvä muistuttaa, että kasan Konadeja, lakkoja ja tarvikkeita voit voittaa tästä kilpailusta!

Nyt saatte pistää kysymyksiä ja ongelmia Konadiin liittyen! Konad-tutopostauksen jälkeen teen postauksen ongelmista ja kysymyksistä, joita olette laittaneet ja joita ihmisillä yleensä konadien kanssa on!

33 kommenttia:

 1. Hei täälläkin konad hirmu. Onko noi päällyslakka ja toi pinkkikoristelulakka uusia, kun niissä on tälläset toosi hienot pullot. Et onks noi musta ja valkonen vanhoja?? Kiitoooooooos ihanasta blogista!!

  VastaaPoista
 2. Kirsti: Ei ole uusia, pinkki lakka on Konad Princess Special Nail Polish ja musta ja valkoinen ovat pelkkiä Konad Special Polisheja.

  Ja kun nyt kuitenkin kohta kysyt tai joku kysyy mitä eroa niillä on, niin ainakin Princessissä on 12 ml lakkaa ja tavallisissa Special Polisheissa 11 ml, sekä mielestäni Princess-lakat ovat luirumpia koostumukseltaan, muuta varsinaista eroa en tiedä. :)

  VastaaPoista
 3. Hoksasin muuten kerran mitä noi kulmikkaat laatat on :D ne on semmoseen (kai) jenkkiläiseen ns stämpperikoneeseen jonku kymmenen vuoden takaa, ja siihen käy vaan toi kulmikas :D ja kello on siks että sillä voi tehdä sen avulla silleen väritettyjä kuvia noista kun iskee oikeeseen asentoon :P

  VastaaPoista
 4. itsellä oli ainakin ensimmäinen ongelma se, että kuva ei tarttunu leimasimeen.. sitten googletin ja jolloin oli blogissaan ohje, jossa neuvottiin viilaamaan stamperin pintaa karheammaksi ja avot! nyt kuviot tarttuu ;)

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun teet tämän Konad-paketin, tulee mulle ainakin tosi tarpeseen, oon ihan käsi niiden kanssa!! Innolla odottelen tutoa, sillä mun leimailusta ei tule kuin paha mieli.

  Lotta ♥

  VastaaPoista
 6. ..jollet sitten hävitä laattoja. Niinpä. Mulle kävi niin ja arvaa suututtaako :D En mistään löydä laattaa m57. Pitäisi varmaan ostaa se uudestaan.. *huokaus*

  VastaaPoista
 7. Saako noita konad laattoja siis ympäri suomen stockmanneilta vai vain yllä mainituissa????

  VastaaPoista
 8. Laura: Heeei, ne on niitä eBayssa olevia laitteita, eikös? Näytti jännälle! :D

  Hanne: Juu, tuo on muuten yks yleisimmistä ongelmista! Täytyy käsitellä sitäkin tuossa tulevassa postauksessa. :)

  Lotta: Kiva, jos on apua! :) Harjoittelemalla oppii, vaikka tämä vähän kuluneelta lausahdukselta ehkä tuntuukin. ;D

  Nunnu: Ounou! :I Toivottavasti löytyy jostain. :)

  Lore: Minun käsitykseni mukaan kaikista Stockmanneista saa ja Stockmann-beautyihinhan voi varmaan Stockalta tilata niitä, jos vaan kysyy, tai siis näin oon käsittäny. :)

  VastaaPoista
 9. Minkä värisiä erikoislakkoja kannattaa sun mielestä hankkia? Varmaan musta ja valkonen, kun ne sopii kaiken kanssa, mutta mikä/mitkä muut värit on MUST?

  VastaaPoista
 10. Onko tuo sun pinkki Psyche Pink? Jos on, niin haluan tietää miten hyvin se toimii tummien lakkojen päällä, eli erottuuko yhtään pinkkinä esim mustalla pohjalla?

  VastaaPoista
 11. Mulla ei ole tähän postaukseen liittyvää asiaa. En tiedä luetko tätä blogia, mutta kun olet mainostanut olevasi niin kova Hello Kitty -fani, niin tässäpä sulle kynsi-ideaa:

  http://www.pimpmynailz.com/2011/01/my-hello-kitty-mani/

  Aika suloiset! :D

  VastaaPoista
 12. Anonyymi: Voin vastailla siihen tulevaan konad-postaukseen vaikka vähä pidemmästi tästä aiheesta! :)

  Lumi: Juu on! Itseasiassa en ole mustan päälle testannut, mutta epäilisin, että ei ole niinkään pinkki vaan ehkä enemmän punainen mustan päällä, varma en kyllä ole. :o

  Sanna: Voi miten söötit! :D Apua.

  VastaaPoista
 13. Mä painottaisin aika paljon tota konadin oman päällyslakan käyttöä. Aika montaa muuta testanneena, täytyy sanoa, että se on ainoa, joka ei kuvioita levitä...

  VastaaPoista
 14. Sulla on tosi upeita kynsiä! :)

  VastaaPoista
 15. Jenniemi: Se on totta kyllä.. Tosin riippuu vähän stämppäyslakan väristäkin, musta varsinki on tosi helppo leviämään. :I

  Janet: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 16. Siis, ku mä asun Turussa ja haluisin hirveesti noitkonad laattoi mut äiti ei anna mun tilata niit netist ku ei se jaksa sellasii. Ja sit ku tossa kirjotit et saa kaikist stockmanneilt, mut mä en kyl oo nähny turun stockmannilla. tai onks niit vaa stockmann-beatyssä? vai pitääks mun mennä turun tavis stockalt kysyy et ne vois tilata mul niit johonki vai siis hä? ku sori mä en oikee tajuu :( :)

  VastaaPoista
 17. ^^ Normistockalla pitäisi olla esillä hyllyssä, jos ei ole niin sitten mene Stockmann Beautystä kysymään, jos tilaisivat sinne. :)

  VastaaPoista
 18. Oke, kiitti :) Mut pitäiskö mun niinku pyytää et ne tilaa niit myyntii sinne? :P

  VastaaPoista
 19. ^^ Noo pyydä vaikka että tilaavat sulle sinne Stockmann Beautyyn joltain Stockalta niitä Konadeja, jos ei sielä ite Stockalta löydy, osaan selittää mutta siis niin. En tarkalleen tiedä miten toi homma toimii kun en itse ole tilannut, mutta oon tajunnu että Stockmann Beautyyn voi normistockalta tilata kauneusjuttuja ^^

  VastaaPoista
 20. Aaa, joo mä luulen et tajusin :)) Kiittii <33

  VastaaPoista
 21. Suuret kiitokset sulle <!3
  Ilman sua mä en ois koskaa tajunnu mennä ettii konadei Turun Stockalt :)) Menin eile kattoo ja siel niit oli. Tosi tasan 2 eri laattaa + sellane laatta ku tuli sellases pienes setis... Mut oli kuiteski se laattaa siel minkä halusinki (m57) :D

  VastaaPoista
 22. ^^ Kiva jos oli apua! :)

  VastaaPoista
 23. Olin ensin että höh, täällä ei ole Skockmanneja lähelläkään eikä mulla oo nettipankkitunnuksia... :< Mut sit ku kävin tässä eilen Keskisellä pyörimässä nii huomasin ilokseni että siellähän myytiin Konadeja :3 Eli nyt pääsen minäkin kokeilemaan niitä :D

  aisku-

  VastaaPoista
 24. ^^ Oho, sielläkin! Kiva kun kerroit niin voin sitten kertoa tietoa eteenpäin! Eli olivat siis ihan aitoja Konadeja vai? :)

  VastaaPoista
 25. Juu oli ihan aitoja :) Sieelä oli eri kokosia paketteja missä mienimmässä oli ihan perusjutut, stamper, scraper, yks laatta ja pieni valkonen lakka.. Makso 8,5 euroa, ostin ite sit sen ku ei ollu hirveesti rahaa :D Sit oli isompiaki paketteja mis oli sit useampia lakkoja ainakin.. Sit siel oli yhellä hyllyllä niitä laattoja ja sit toisella oli joitain lakkoja, ei mitenkään hirveesti erilaisia mut oli kuitenkin :)

  -aisku

  VastaaPoista
 26. ^^ Kiva homma! Konadit valtaa maailman. ;D

  VastaaPoista
 27. HUOM MAINOSTAJAT! Tämä postaus (tai mitkään muutkaan postaukset blogissani) eivät ole tarkoitettuja teidän firmojenne mainoksille. En päästä mitään firmojen itselaittamia mainostuskommentteja sivuilleni. Jos tahdot mainostaa blogissani, ota yhteyttä minuun.

  VastaaPoista
 28. Tokmannilla oli aito konad pakkaus alennuksessa 10€ siinä oli ainakin stämpperi skraappa musta ja valkoinen lakka sekä levy! Oli pakko ostaa heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, no sehän oli hyvä tarjous. :)

   Poista
 29. Mitä eroa on tolla normaalilla konadin erikoislakalla ja princess lakalla?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tarkalleen osaa sanoa mitä eroa muutakuin just pullon muoto.. Olisko näin että nuo monet Konad erikoislakat on kermaisia/crememäisiä leimauslakkoja, kun taas monet Princessit on joko neonmaisia, jellyjä tai shimmereitä. :)

   Poista
 30. Olen kynsihullu, enkä ollut koskaan kuullutkaan tästä merkistä ennen! KIIIIIITOS tuhannesti vinkeistä ja kaikesta! Aion TODELLAKIN mennä köyhänä opiskelijatyttösenä ostamaan edes yhden tuommoisen setin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kuulla että oli hyödyllinen postaus siis! :)

   Poista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)