torstai 13. tammikuuta 2011

Projekti käyntiin & jotain uutta

Noniin nyt sitten niitä postista tulleita juttuja vähän. Odottelin tuossa vielä että jos tänään olis sattunut tulemaan postista jotain esiteltävää, mutta ei näköjään sitten.

Toissapäivänä postilaatikkoon tipahti pari tällaista kuorta:


Söpöt kuoret, eikö vaan? No miltäs se sisältö sitten näytti?


Sisällä nökötti suuri kasa kuvia minun tekemistäni kynsistä! Jee! Näistä lähtee käyntiin eräs päättymätön projekti, josta en paljasta ihan vielä enempää, vaikka osa saattaa arvatakkin sen jo. ;D

Näiden lisäksi tulivat eBaysta tilaamani pari ohjekirjasta tai oikeastaan ideakirjasiahan nämä ovat. 


Maksoivat muutaman euron kple, tarkkaa hintaa en muista, olisivatko olleet n. 4 €/kpl.

Näytän teille vähän kirjasten sisältöäkin:


Mustakantisessa ohjekirjasessa on värien mukaan lajiteltuna erilaisia manikyyrejä ja myös tekniikoiden mukaan lajiteltuna, esimerkiksi maalaus, spongeilu. Myös vuodenaikojen mukaan voi manikyyrejä tästä selailla. Kirjasessa oli myös askel askeleelta ohjeita, joten aloittelijoidenkin on helppo nähdä miten joku manikyyri tehdään.

Alempi kirjanen näyttää tältä:


Siellä on myös lajiteltuna värien mukaan manikyyrit, samoin vuodenaikojen. Tykkäsin enemmän tästä kirjasesta, koska en niin noista ohjeista välitä, enemmän kiinnostavat kuvat manikyyreistä.

Olin tyytyväinen, koska kirjasissa oli oikeasti sellaisia manikyyrejä joissa on vähän haastetta minullekkin, yleensä jos jotain netissä olevia perustutoja katselen, niin tylsistyn suuresti, kun niissä ei ikinä ole minulle mitään uutta, mutta näissäpä on!

Eilen muuten selatessani vanhoja kirjanmerkkejäni päädyin Konad-galleriaan, jossa oli muuten kanssa tosi paljon inspiroivia manikyyrejä, kannattaa käydä katsomassa. :)

Vielä palatakseni tuohon aiempaan pakko sanoa, että harmi, että tämä kynsienkoristelu on vielä niin lapsenkengissä Suomessa, että mitään kunnollista kirjallisuutta/lehtiä/lehtiartikkeleita ei oikeasti meinaa aiheesta suomeksi löytää.. Huomasin tämän opiskelujutuissa kun tein kynsitaiteesta erästä analyysia.. Noh, onneksi sitten kun menee yhtään Suomea pidemmälle niin löytyy jo vaikka mitä (ja toki englannin/saksan kielistä kirjallisuutta yms. löytyy Suomestakin).

Tokihan sen ymmärtää, että ei tämä harrastus ole vielä niin laajassa mitassa Suomessa ja aloitteville tarkoitetuilla ohjeille on varmasti enemmän kysyntää kuin edistyneemmille. Toivotaan, että tämä harrastus kotiutuisi joskus tänne Suomeenkin ja täältä voisi saada vaikka aiheesta kertovia lehtiä. :)


Mistä sinä hankit inspiraatiosi? Omistatko aiheeseen liittyviä lehtiä tai kirjallisuutta?

14 kommenttia:

 1. Haluatko kertoa keneltä myyjältä ostit nuo kirjat tai millä hakusanalla löysit? Itsellä ei ole ebayssa tullut vastaan kovin hyvältä vaikuttavia kirjoja, vain jotain lehtiä...Siis kynsitaiteista.

  VastaaPoista
 2. ^^ Kokeile nail art book -hakusanayhdistelmällä, löytyy paljon noita. :)

  VastaaPoista
 3. Mäkään en tykkää kauheesti mistään step-by-step tutoista. Yleensä nään kynsistä aika hyvin millä tavalla ne on tehty ja osaisin jo sen perusteella matkia (en tosin aina välttämättä samoilla välineillä ja työjärjestyksessä yms.).

  Mun inspiraatio lähtee oikeestaan omasta päästä. Yleensä istun selailemassa lakkojani miettien mitä tahtoisin käyttää ja sitten kun löydän jotain kivaa, rakennan sihen sitten muita elementtejä sen ympärille.

  VastaaPoista
 4. S: Jep, niinpä! Ja harvemmin kuitenkaan ihan samanlaista tulosta haluaa/tekee vaan hakee pikemminkin inspiraatiota. :o

  Minullakin sama, lakkavalikoimia katsellessa usein syntyy ideoita ja usein aloitan vain jollain lakalla, jatkan seuraavalla ja kas - kynnet on valmiit. ;D

  VastaaPoista
 5. ei vitsi oon monesti miettiny että vois tollasia nail art kirjoja ostaa mutta on tullu vaan semi kalliita vastaan mutta empäs olekaan tajunnut ebaysta niitä katsoa! :)

  VastaaPoista
 6. Piia: Jep! Tai oikeastaan nuo on semmosia kirjasia, tommosia aika pieniä ja pahvi (tms.) kantisia, mutta ajaa tarkoituksensa hyvin silti. :)

  VastaaPoista
 7. Inspiraatio tulee oikeestaa juhlist, mielialast ja muist kynsikuvist 8) En omista mtn kynsikirjoi, mut vois ne kivoi olla !

  VastaaPoista
 8. Nebu: Hih! On ne käteviä kyllä nuo kirjat, aina niistä jotain jää päähän muhimaan. :)

  VastaaPoista
 9. Huutiksessakin oli tuo kirja. Itse sain sen äidiltäni synttärilahjaksi ja siitä piti tehdä lakkauksia, mutta nyt on omat ideat kukkineet :) Se on kyllä kattava kirjanen, ja mukava kn on väreittäin!

  VastaaPoista
 10. RvaM: Jep, sieltä itseasiassa eka kynsikirjoja katselinkin ja näin tuon ja päättelin, että eBaysta varmaan löytää halvemmalla. ;D

  Se on kyllä kiva kirja! Kaikkea jännää löytyy. :)

  VastaaPoista
 11. Ebay taitaa vetää asiassa kuin asiassa pidemmän korren! Mä en itse osaa sieltä ostaa (tai kai osais jos viittis opetella heh) niin äiti toimii personalShopperina :D Hyvä kun on niin kosmopoliitti mama :)

  VastaaPoista
 12. ^^ Hehe! Kätevää. ;)

  VastaaPoista
 13. se on vaan niin sääli, että toi harrastus ei oo vallannut suomea. onneksi mun luokkalaiset on innostunut mun kautta kynsistä ja nykyään näkee hienoja kynsiä ihmisillä =)

  VastaaPoista

Asialliset kommentit ovat aina tervetulleita! :)